Signaturbehandlinger

Skinbooster

Injeksjoner med "skinbooster" har helt unike egenskaper som gjenfukter huden på dypet, bedrer hudens kvalitet og gir et naturlig og friskt utseende. "Skinbooster" strammer også opp hud som begynner å miste sin elastitet og spenst.
Copyright Silje Austnes

«Skinboosters» er hudforyngelse i ordets rette forstand, og finnes i variantene Restylane Vital, Restylane Vital Light & Juvederm Volite.

Huden forandres med alderen, aldringsprosessen gjør at huden både mister volum og spenst. Et av de viktigste stoffene i huden er hyaluronsyre, det er hyaloronsyren i huden som binder vann og fukter huden innenfra. I tillegg det er også hyaloronsyren i huden som skaper volum, spenst og struktur i ansiktet. Når produksjonen av hyaloronsyre går ned kan mange oppleve at huden blir kronisk tørr, sensitiv og flassete. Noen opplever også at huden er mindre elastisk og at linjer dannes i huden.

Med alderen svekkes altså både kvalitet og mengde hyaluronsyre i huden, og kollagen og elastinfibre brytes ned. Denne prosessen gjør huden som tidligere nevnt både tørrere og mindre elastisk, i tillegg til at linjer og rynker dukker opp på hudoverflaten. Huden begynner derfor å «henge» eller «sagge», spesielt ved kjeven, munnpartiet og på halsen.

Men denne prosessen kan behandles og forebygges, for å holde huden sunn og spenstig lengre, på en diskret og naturlig måte. De unike egenskapene til disse injeksjonsbehandlingene noe som gjør at selv de minste linjer i huden kan behandles.

dq5

Hvordan foregår behandlingen?

Restylane Vital/vital light eller Juvederm Volite består som oftes av 1-4 behandlinger, med i gjennomsnitt 2 til 8 ukers mellomrom. Behandlingen går ut på at mikrodoser av hyaloronsyre injiseres, ved hjelp av små nålestikk, under huden på pasienten. Pasienten bedøves i forkant av behandlingen med bedøvelsekrem, noe som gjør at behandlingen er lite smertefull. Etter behandlingen er huden rød med små hevelser i huden på størrelser med myggstikk. Små blåmerker er ikke unormalt, men kan dekkes med makeup 6 timer etter behandlingen. Pasienten kan kjenne svært små ujevnheter i huden i opptil en uke etter behandlingen, men dette er svært lite synlig.

Områder som kan behandles

Restylane Vital/Vital light eller Juvderm Volite egner seg spesielt godt til behandling av små linjer og slapp hud i hele ansiktet (behandlingen er spesielt populær for å stramme opp kinnpartiet) , i lepper som har mistet volum og fukt, på hele brystpartiet (decolletage) og hals, på hendene og for behandling av akne arr. Men også de som sliter med kronisk tørr og sensitiv hud etter graviditet, pga genetikk, klima eller ulike hudsykdommer, eller ved bruk av ulike medikamenter har stor glede av fuktbehandlinger med skinbooster. Juvederm volite er også populær til bruk på kropp, da for å stramme opp løs hud og små linjer på overarmer, knær, mage og innside lår.

Behandlingen gir et naturlig og trygt resultat, slik kan man bedre hudens kvalitet innenfra. Behandlingen gir umiddelbar virkning, men hudkvaliteten og resultatet blir bare bedre og bedre gjennom 6-12 mnd etter behandlingen. For vedlikehold etter behandling anbefales det 1-2 behandlinger med 6-12 mnd mellomrom, alt etter utgangspunkt og hudkvalitet.