Blogg

Trygg med Restylane

Copyright Silje Austnes

Trygghet er viktig, også blant kosmetiske behandlinger. Jeg møter desverre av og til mennesker som har fått satt inn ulike typer fyllstoffer (fillers) i ansiktet med lite heldige resultater. Det kan være permanente fyllstoffer eller ulike typer hyaloronsyrefillers (ikke permanent). Feil type fyllstoff (fillers) kan gi katastrofale bivirkninger, med varige skader i ansiktet.

Det er derfor svært viktig som pasient, å vite hvilken type fyllstoffer man får satt i ansiktet, rett og slett for egen trygghet. Det finnes utrolig mange ulike typer fyllstoffer (fillers) i verden, faktisk over 600 ulike typer. Det er derfor viktig at alle som vurderer å gjøre en kosmetisk behandling gjør grundige undersøkelser i forkant av behandlingen.

Jeg er spesialist i behandlinger med Restylane, en av verdens mest benyttede estetiske injeksjonsbehandlinger basert på hyaluronsyre. I Norge har Restylane (Q-med) autorisasjon på alle godkjente behandlere med Restylane. Behandler skal ved konsultasjon og behandling alltid bære et ID-kortet godt synlig, som forteller deg som kunde at behandleren er autorisert. Da er du trygg på at behandleren har relevant medisinsk bakgrunn, og at du vil få tilbud om behandling med Restylane. Autorisasjonen innebærer også at personen har fått opplæring av Q-Med AB, og kompetansenivå viser om behandlerenn er oppdatert på de nyeste behandlingsteknikkene.

Kortet fornyes hvert år og navnet på behandler er oppført på ID-kortets forside.

I Norge finnes det dessverre noen useiøse aktører, som benytter billigere og udokumentere fillervarianter. De forteller en ting, og gjør noe annet.
Ikke la deg lure av disse.
Restylane finnes kun på utvalgte klinikker. Spør alltid etter ID-kort!

I 2009 innførte Q-MED AB i Norge en autorisasjonsordning for sine behandlere, som i større grad skulle sikre at kundene kunne være trygge på at behandler hadde relevant medisinsk bakgrunn, og ikke minst hadde gjennomført og bestått både teoretiske og praktiske produkt/injeksjons kurs i regi av Q-MED AB.

I tillegg ble det for nye behandlere innført et eget introduksjonsprogram, hvor hver enkelt behandler måtte igjennom 4 trinn/kurs, FØR man oppnådde autorisasjon.

I 2010 ble ordningen kraftig oppgradert med blant annet personlig bilde, samtidig som det ble opprettet 5 ulike kompetansenivåer for ytterligere å sette fokus på videreutvikling og kvalitet av hver enkelt behandler.
Nivåene forteller om behandlers ferdighetsnivå, gjennomførte kurs, injeksjonsteknikk, behandlingsvolum, bruk av produktbredde, anatomiforståelse og erfarenhet.
ID-kortene oppgraderes fortløpende i takt med behandlers kompetanseutvikling.

I 2011 er ID-kortene oppgradert ytterligere med mer profesjonelt design og sikkerhetsprofil.

restylane_300x250_s_Austnes-1

 Aktivt fokus og synlig bruk av ID-kortene er et av de viktigste tiltakene som benyttes for å gi forbruker trygghet og tillit knyttet til behandlinger med Restylane. Går du inn på www.restylane.no , kan du enkelt finne din nærmeste autoriserte behandler. Klikk på «Finn en behandler».

Klem Silje:)

Du vil kanskje også like