Blogg

Derfor bør du skrubbe ansiktet ditt

Copyright Silje Austnes

Skjermbilde 2014-06-02 kl. 20.02.07

Hvem har vel ikke lyst på en hud som gløder og som ser yngre ut?

Vel, skal vi tro ekspertene er det ikke så mye som skal til. Avser du noen få minutter i uken på litt egenpleie er du veldig langt på vei!

«Hemmeligheten» er et produkt som fjerner døde hudceller og stimulerer cellefornyelsen. Vi snakker selvfølgelig om eksfolianter – eller ansiktsskrubber, om du vil.

(…)

Dermatologisk kosmetisk sykepleier, Silje Austnes, er også full av lovord når det kommer til eksfoliering.

– Hovedgrunnen til at man bør eksfoliere huden, er for å fjerne død hud på hudoverflaten. Dette gir huden mer glød, reduserer linjer, åpner porer og gjør at hudkremer kommer lettere gjennom det døde hudlaget på toppen.

(…)

Hvordan få fin hud

Mange skrubber huden altfor sjelden. Ifølge Henriksen bør du bruke et eksfolierende produkt minst én gang i uken.

– Mange skrubber huden altfor sjelden. Hvor ofte man bør gjøre det kommer an på type peeling. Med en godt tilpasset skrubb, er det ikke noe i veien for å eksfoliere huden litt hver dag, sier Austnes. 

(..)

– Påfør en liten mengde på fingertuppene som du fordeler over panne, kinn, nese og hake, så eksfolierer du med et medium trykk over de ulike delene. Gjerne i et par minutter, tipser Austnes.

Hun mener at en feil mange begår når de skrubber huden, er at de bruker for lite trykk med hendene på huden, noe som resulterer i at eksfolieringen har liten effekt.

(..)

Velg produkt med omhu

Ifølge Austnes behøver ikke en god skrubb nødvendigvis å inneholde så mange ingredienser.

– Men at kornene i skrubben er av god kvalitet er viktig for at den skal gi en effektiv eksfoliering, legger hun til.

Det er også vitkig at produktet er tilpasset huden til brukeren.

– En sart hud kan ikke ha for sterk syrepeeling, og en grov hud kan ikke ha en peeling med lite skrubbeeffekt. En skrubb til ansiktet må heller ikke inneholde for mye fett, da det kan bli liggende igjen på overflaten og tette porene, forteller den dermatologisk kosmetiske sykepleieren.

Les hele saken

Du vil kanskje også like