Blogg

Proteiner for huden

Copyright Silje Austnes

Mange spiser mye proteiner for å bygge muskler, men det noen ikke vet er at proteiner også er veldig viktig for å holde huden ung og spenstig.

Cellene i kroppen bygger selv opp proteiner, men cellene er avhengig av tilførsel utenfra av noen av byggestenene, såkalte essensielle aminosyrer. En del av disse kan kroppen produsere selv, men noen av de essensielle aminosyrer må vi få i oss gjennom kosten. Men det er ikke enkelt å få i seg nok proteiner hver dag. For lite proteiner i kosten kan derfor føre til bl.a. for tidlig aldring.

Jeg er personlig veldig glad i vegetabilske proteinkilder, da jeg spise lite animalsk protein i hverdagen. Mine favoritter er Supernature hampprotein og Supernature erteprotein. De er begge veganske, dvs at de inneholder ikke inneholder animalske proteiner eller soya. Jeg varierer på å bruke begge disse proteintilskuddene i både smoothies, kaker og pannekaker/vafler. De er helt supre for å gjøre all mat sunnere og mer næringsfull.


049d14bd9c2c37ae

Supernature Erteprotein:

Supernature Erteprotein er et vegansk proteinpulver med hele 82 % protein, med alle de essensielle aminosyrene. Supernature Erteprotein er utvunnet av gule erter. Erter er en gammel kulturplante med sitt utspring i Vest-Asia og middelhavsområdet, og kan spores tilbake mer enn 6000 år. Supernature erteproteiner en naturlig kilde til aminosyrer og inneholder både de ni essensielle aminosyrene, og BCAA (forgrenede aminosyrer). Erteprotein er et isolat av erter og inneholder lite karbohydrater og fett. Erteprotein er et anvendelig og smaksnøytralt protein med mange bruksområder og inneholder ingen tilsetningsstoffer. 

erte-protein-250g

Supernature Hampprotein:

Hampproteinpulveret har et høyt proteininnhold, med alle 21 aminosyrene, inkludert de 8 essensielle. Protein bidrar til å vedlikeholde muskelmassen. Proteinpulveret er også en kilde til omega-3 og er rikt på fiber. Den inneholder hele 15-20 % kostfiber, som er være svært gunstig for fordøyelsesplager, vektregulering og forebygging av ulike livsttilssykdommer. Hamp inneholder omtrent 50 % protein og er laget av hele hampfrø som kaldpresses for å bevare de gode næringsstoffene. Frøene blir så forsiktig malt opp til pulver. Hampplanten kommer opprinnelig fra Sentral-Asia og har vært kultivert av mennesker i over 10 000 år. Hamp er en slik proteinkilde som med sin komplette aminosyreprofil og sitt brede spekter av andre næringsstoffer stiller i en særklasse. Hampprotein har en litt «nøtteaktig» smak.

hampproteinpulver-227g

Både Supernature hampprotein og Supernature erteprotein kan blandes i all mat og drikke, i smoothies og shakes. De kan populært også brukes i sauser, grøt og bakst da de tåler fint oppvarming.

(Kilde: www.super-nature.no)

 

Du vil kanskje også like