Blogg

Beskytt huden mot solen i sommer – med supermat!

Copyright Silje Austnes

Sommeren er endelig her, og da er det viktig å passe ekstra godt på huden. Solkrem og serum/kremer med antioksidanter bør påføres daglig, for å beskytte huden mot UV-stråler og frie radikaler. UV-stråler gjør oss både solbrente, rynkete, pigmenterte og øker sjansen for å utvikle hud-og føflekkreft. Derfor er det så viktig å passe ekstra godt på huden når man skal ut i den skarpe sommersolen. Men visste du at du også kan beskytte huden ytterligere, ved å tilføre næringstoffer som beskytter cellene innenfra?

IMG_0070

For å beskytte huden innenfra, og gjøre huden mer motstandsdyktig mot sol, kan man øke inntaket av mat med et høyt innhold av betakaroten. Det er vitenskapelig bevist at betakaroten har sto betydning for pigmentdannelsen i huden, som gir en jevnere brunfarge. Samtidig styrker disse antioksidantene huden, slik at man ikke blir like raskt solbrent når man oppholder seg i solen.

IMG_0072

Jeg sørger alltid for å øke inntaket av betakaroten rik mat om våren og sommeren, spesielt da ved å tilføre en spiseskje Supernature Purly Carrot i alle smoothies og juicer. Den smaker naturlig søtt, og mange anbefaler også å putte Supernature Purly Carrot i barnemat! Supernature purly carrot inneholder naturlige antioksidanter fra vitamin A og E, som beskytter cellene mot oksidativt stress. Vitamin A spiller i tillegg en sentral rolle i celledelingsprosessen og bidrar til å vedlikeholde en normal hud. Supernature Purly Carrot inneholder blant annet konsentrert næring fra gulrøtter, søtpotet og gresskar, som alle er kjent for å innholde store mengder av de gule fargestoffene betakaroten.

IMG_0078

Det lurt å begynne å innta Supernature Purly Carrot i god tid om du skal oppholde deg i solen i sommer. Det tar nemlig noen uker før betakarotenet viser sin effekt i huden. Myndighetene har ikke fastsatt anbefalt daglig inntak av betakaroten, men man regner at en voksen person trenger å innta ca. 9-12 mg daglig.

Annonse

Husk å følge meg på:

Facebook: Silje Austnes: Beauty & Anti-aging

Instagram: @siljeaustnes

Du vil kanskje også like