Blogg

Tanker om Anti-aging?

Copyright Silje Austnes

Anti-aging er et vanskelig tema å sette i bås. For hva er egentlig anti-aging? Er det å ikke bli rynkete, å leve til vi blir 120 år eller det å ha en optimal helse lengst mulig?

Mange tenker på rynkekremer når man snakker om anti-aging. I reklamer på TV og i ukeblader blir vi fortalt hvordan en fuktighetskrem med Q10 og hudens egen DNA kan gjøre store underverker å få oss til å se ut som en 18 åring når vi er over 50. Ligger virkelig svaret på anti-aging gåten i en krukke med krem?

Jeg ble fortalt engang at innenfor anti-aging medicine har de tre regler: Ikke bli syk, ikke bli gammel og ikke dø. For jo lenger du lever jo større sjanse har du for å leve enda lenger! Så der har vi jo egentlig svaret på den evige anti-aging gåten, det var jo veldig enkelt. Hvordan skal man få til dette i praksis, det er et annet spørsmål.

Jeg personlig tror ikke at vi mennesker er skapt for å leve evig, men jeg tror at vi kan gjøre små grep i hverdagen for å optimalisere kroppen vår. Så hvordan vi skal holde helsen og utseende vårt best mulig, lengst mulig? Her kommer livsstilen vår inn, vårt eget levesett er det beste våpenet for å holde oss friske, vakre og på topp. Kosthold, søvn, psyke og levesett spiller en avgjørende rolle i aldringen vår. Noe av aldringstegnene kan vi kontrollere, andre ikke.

Innen min spesialisering det finnes det små hjelpemidler for den som skulle ønske det, også kalt kosmetiske light behandlinger. Men husk at innen kosmetiske behandlinger er det aldri et mål å bli «stram og rynkefri», men å se frisk, glad og opplagt ut. Man skal rett og slett se og føle seg som den beste versjonen av seg selv, uten at man møter et fremmed ansikt i speilet.

Klem Silje:)

Husk å følge meg på:

Facebook: Silje Austnes: Beauty & Anti-aging

 Instagram: @siljeaustnes

 

Du vil kanskje også like