Blogg

Hud

Skjønnhetstrender 2014

Copyright Silje Austnes

Skjermbilde 2014-02-02 kl. 11.11.33

Skjermbilde 2014-02-02 kl. 11.11.44

Skjermbilde 2014-02-02 kl. 11.10.52

Skjønnhetstrendene endres jevnlig, akkurat som trender innen mote.

Nye spennende skjønnhetsbehandlinger utvikles hele tiden, men også gamle trender består år etter år. Men hva er egentlig de store skjønnhetstrendene for 2014?

Vi har ørene i bakken, og her er noe av det som kan være verdt å sjekke ut, eller å vite om, i 2014.

Nå skal vi visst bytte ut putetrekket

Stjerner som Oprah, Beyonce og Kim Kardashian har alle avslørt at de sover på putetrekk av ren mulberrysilke, fra den eksklusive produsenten Branche.

– Man kan avsløre på noen mennesker hvilke side de sover på, ettersom den ene siden av ansiktet deres vil fremstå som mer rynkete. Dette er fordi tradisjonelle putetrekk i bomull eller flanell «drar» i ansiktet. Å sove på putetrekk av ren silke bremser aldringen ved at huden ikke opplever friksjon fra puten på samme måte, sier kosmetisk sykepleier Silje Austnes, til Side2.

Dette er nok langt ifra hele skjønnhetsregimet til Beyonce og Kardashian, men i alle fall en del av det.

BYTTER UT PUTA: Kim Kardashian og Beyonce er blant kjendisene som har byttet ut bomullsputetrekk med ren mulberrysilke. Dette fordi denne typen pute skaper mindre friksjon, og angivelig færre rynker.
BYTTER UT PUTA: Kim Kardashian og Beyonce er blant kjendisene som har byttet ut bomullsputetrekk med ren mulberrysilke. Dette fordi denne typen pute skaper mindre friksjon, og angivelig færre rynker. Foto: All Over Press

Kosthold og helse

Karriere og det perfekte liv, der alle skal klare og rekke alt har blitt en folkesykdom.

I 2014 vil nok fokuset være å ta vare på seg selv, både i form av tilpasset trening og helsebringende kosthold.

Kurs i nye spennende varianter av yoga og den store slageren «Mindfullness» er i vinden som aldri før.

– Trening som demper stress og roer sjelen er i fokus, nesten på lik linje med høytempo trening og styrketrening. I tillegg er øker fokuset på økologisk og kortreist mat, samt mat laget av friske råvarer fra bunnen av. Fokuset øker også på å spise mer vegetarisk, for en bedre hud, sier Austnes, som i tillegg til å være en av Norges mest anerkjente hudbehandlere også er skjønnhetsblogger.

Blowdry

Såkalte «blowdrys» er stor trend i blant annet i USA, og nå tilbyr også mange frisørsalonger denne behandlingen i Norge til en lavere pris en tidligere.

Det blir derfor mer tilgjengelig med en vask og føn for den vanlige mann i gaten, og mange velger å gå en gang i uken til frisøren for å få en grundig vask og perfekt føn av håret. Det er i tillegg mer og mer i fokus å ikke vaske håret like ofte, for å få et sunnere hår naturlig, noe som passer godt sammen med trenden å få en «blowdry» ukentlig.

Jan Thomas Studio er en av salongene som tilbyr dette.

– Det går veldig innen blow dry hos oss om dagen, og det er helt fantastisk. Jeg ser at mange jenter nå ønsker seg det typiske Hollywood/Victoria`s Secret-håret med volum og løse bølger. Jeg synes det er helt fantastisk at nordmenn nå kaster seg over dette, og får oppleve det. Det tar ikke mer enn 45 minutter, og det koster rundt 350 kroner hos oss, sier Jan Thomas til Side2.

For andre som ønsker en slik type look anbefaler han å bruke tørrsjampo, også i nyvasket hår.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

– Tørrsjampo skaper både volum og tekstur, og er mitt beste tips for rufsete, sexy hår. Men pass på å finne riktig produkt – det skal gi volum og luftighet, blir håret seigt har du ikke funnet den riktige.

JAN THOMAS forteller at flere og flere norske kvinner kommer for å få utført en «blow dry». Voluminøse lokker og rufsete volum trumfer i år overstylede frisyrer.
JAN THOMAS forteller at flere og flere norske kvinner kommer for å få utført en «blow dry». Voluminøse lokker og rufsete volum trumfer i år overstylede frisyrer. Foto: Ida Klokk (Mediehuset Nettavisen)

Hud

Huden har kommet enda mer i fokus, da en pen hud gjerne er et tegn på sunnhet og vital helse.

– Kvinner og menn vil ikke lenger ha en standard fuktighetskrem, men et helhetlig personlig skreddersydd hudprogram som jobber aktivt i huden ved å behandle eller forebygge rynker, pigmentflekker, porer, kviser, slapp hud, grov og sliten hud, sier Silje Austnes.

– Kundene er ikke lenger redd for å «lide litt» for en vakrere hud, da medisinske hudprogram som både gjør huden rød og flassete en periode, har blitt en normalitet innen jakten på en vakrere hud. Kunden ønsker hudpleieprodukter av høy kvalitet med en større målbar effekt, effektive produkter som virkelig fungerer.

Mineraler, mineraler, mineraler

Mineralmakeup har vært populært i flere år, men i år blir det nok en minst like stor snakkis som i 2014.

– Fokus på mindre parabener og en sunn hud henger nok sammen med denne trenden. Man ønsker ikke lenger en like dekkende makeup, men en lett makeup som også bidrar til en bedre hudhelse, sier Austnes.

MINERALSMINKE FORTSATT I VINDEN: F.V. Foundation fra Youngblood, mineralpudder fra Jane Iredale, concealer fra GloMinerals og mineralpudder fra Bare Minerals.
MINERALSMINKE FORTSATT I VINDEN: F.V. Foundation fra Youngblood, mineralpudder fra Jane Iredale, concealer fra GloMinerals og mineralpudder fra Bare Minerals. Foto: Produsentene

Nye spennende merker kommer på markedet, med et fokus på at mineralmakeup skal kunne dekke alle behov i den daglige sminkerutinen.

Den store trenden for 2014 er naturlighet

– Det har blitt veldig vanlig med kosmetiske inngrep, men ønskede resultater har forandret seg drastisk de siste 10 årene. Da det tidligere var populært med store lepper og glatte panner, er det nå fokus på de usynlige behandlingene. Restylane skinboosters har vært på markedet i mange år, men dens popularitet har skutt i været da fokuset på en god hudkvalitet øker, sier Austnes.

– Leppebehandlinger er også svært populært, men ikke såkalte «ducklips». Kundene ønsker ikke store lepper, men naturlige fuktige lepper.

La brynene gro

I 2013 sto de kraftige brynene sterkt. Det gjør de også i 2014, med stjerner som Cara Delevigne og Lily Collins i spissen. På catwalken har vi til og med sett svarte bryn, men generelt sett er det naturlige, bustete bryn som gjelder. For eksempel hadde flere sminkører under moteuken for 2014 valgt å gre brynene til modellene oppover for en mer naturlig look.

Får å oppnå en naturlig look for bryn anbefaler makeupartist Stephan Ulvund Øien å rett å slett legge fra seg napperen. I alle fall å kun nappe det som ligger utenfor det som ville vært ditt øyenbryns naturlige form.

NATURLIGE, BUSTETE BRYN: Fra visningene til Missoni og Balmain. Du kan med andre ord fint la brynene gro vilt, og helst unngå de typiske oppstrekede brynene. NATURLIGE, BUSTETE BRYN: Fra visningene til Missoni og Balmain. Du kan med andre ord fint la brynene gro vilt, og helst unngå de typiske oppstrekede brynene. Foto: All Over Press

Ulvund håper også at de som ikke har svarte bryn i utgangspunktet, unngår å tegne opp med nærmest svarte streker.

– Aldri sort, men brun – helst en kald tone. Siden de fleste nordiske kvinner har varm hud og kalde øyne, vil dette kle dem best, sier Øien til Side2.

Du vil kanskje også like