Blogg

Hud

Side2.no: Nå er det viktig å reparere sommerens skader

Copyright Silje Austnes

parameter

Sommermånedene kan være tøffe for huden  vår. Pigmentflekker, store porer og fet hud kan være noe av det du sitter  igjen med.

Når man har vært mye ute i solen øker utskillelsen av døde hudceller, som  legger seg som et tykkere lag på hudoverflaten – om du ikke passer på på å peele huden din.

Dette laget kan både gjøre porene større, du kan få grovere hud, og små linjer  kommer mer til syne.

Den forhøyede luftfuktigheten kan også øke utskillelsen av sebum, eller talg,  noe som igjen gjør at man kan få en fet T-sone. Dette kan føre til at  sminken sitter dårligere, og at huden blir blank.  Men alt dette kan du gjøre noe med.

Pigmentflekker – Pigmentflekker behandles som ofte med reseptbelagt hudpleie. Her brukes  gjerne A-vitamin syre og hydroqinon, som regulerer utskillelsen av  pigmenter. Man bør i tillegg til dette bruke høy solfaktor, gjerne 30-50,  sier kosmetisk sykepleier Silje Austnes ved Beth`s Medi Spa til Side2.

Store porer – Store porer kan reguleres ved peeling, og talgregulerende produkter som  salisylsyre. Se etter gode produkter som kan balansere hude, sier hun.

EN GOD PEELING er alltid lurt. Men pass på at peelingen er tilpasset din hudtype, ellers kan den gjøre vondt verre.
EN GOD PEELING er alltid lurt. Men pass på at peelingen er tilpasset din hudtype, ellers kan den gjøre vondt verre.

Fet hud – Fet hud kan også reguleres ved hjelp av blant annet salisylsyre. Eventuelt  om den fete huden har ført til mye akne, så er det best å bruke  Benzoylperoksid. Om du sliter med akne kan dere være greit å vite at et godt  hudprogram alltid bør skreddersys av en hudpesialist, sier Austnes.

Om du nå tenker på å teste ut en ny hudpleie serie bør du tenke over at du nok  ikke vil se resultater med en gang. Mange hopper fra produkt til produkt.  Resultatene uteblir og de velger da å prøve noe annet. Hyppig utskiftning  kan imidlertid føre til rød og irritert hud. Resultatet er enda dårligere  hud – og enda mer å fikse for neste produkt. Husk at jo mer som må  repareres, jo lenger tid tar det. Generelt anbefales det å gi et nytt  produkt seks uker før du kan se forandringer.

Nå som sommeren er over, er det også på tide å bytte fuktighetkrem.

– Nå er det lurt å bruke en kraftigere fuktighetskrem for å kompansere for den  gradvise tørrere og kaldere høsten, sier skjønnhetsbloggeren Austnes.

Ikke sikkert at behandlingen fungerer med en gang Om du nå tenker på å teste ut en ny hudpleie serie bør du tenke over at du  nok ikke vil se resultater med en gang. Mange hopper fra produkt til  produkt. Resultatene uteblir og de velger da å prøve noe annet. Hyppig  utskiftning kan imidlertid føre til rød og irritert hud.

Resultatet er enda dårligere hud – og enda mer å fikse for neste produkt. Husk  at jo mer som må repareres, jo lenger tid tar det.

Generelt anbefales det å gi et nytt produkt seks uker før du kan se  forandringer.

Sliter du med huden din, har vi tidligere innhentet råd for en rask  forbedring.

Fem steg til et friskere ansikt på fem minutter: – Vask ansiktet med en rens, skyll det bort med en vaskeklut. Dette fjerner  alt av smuss. Husk at det alltid er best å legge sminke på et rent ansikt. – Påfør lett dagkrem. La denne absorbere i huden mens du pusser tennene. – Påfør concealer under øynene, på øyelokket og eventuelt opp til brynene, og  gjerne litt rundt nesen. – Vi liker å jevne ut huden med litt foundation, men pass på at denne er  riktig til hudtonen din! En foundation skal ikke gi deg mer farge men heller  jevne ut huden. Føler du deg blek så bruk gjerne litt solpudder rundt  ansiktet og på kinnbena. – Øyenbrynene er enkle å holde pene, og du har fått de nappet i rett fasong.  Da er det bare litt vedlikehold som skal til et par dager i uken. – Påfør litt mascara, klapp på litt kremrouge på kinnputene, og avslutt med  leppestift som kronen på verket.

Skrevet av Ida B.Klokk: http://www.side2.no/catwalk/article3665955.ece

Du vil kanskje også like