Blogg

Hud

Permanent hårfjerning

Copyright Silje Austnes

Er du lei barbering, voksing, napping eller epilering? Høsten er perfekt tid for å begynne med laserbehandling av uønsket hårvekst, det skal nemlig noen behandlinger til før man blir hårfri til neste sommer.. men da kan man til gjengjeld kaste høvelen for godt!  Ingen flere inngrodde hår, sjenerende hårvekst, hårstubber eller ubehagelig kløe.

De fleste kvinner barberer seg normalt på legger, under armene og bikinilinjen/brazillian. I tillegg er dessverre de færreste av oss kvinner hårfri på alle andre steder på kroppen. Bl.a. i ansiktet (overleppe, hake, kinn, hals), rundt brystvortene, navlen og på rumpen kan det være uønsket hårvekst. Økt hårvekst kan komme i forbindelse med hormonforstyrrelser, overgangsalder, graviditet eller pga arv. Uønsket/»unormal» hårvekst er veldig tabu og sjenerende, i større eller mindre grad. Da kan permanent hårfjerning være en lettelse for mange!

Hårene fjernes ved at laserstrålen varmer opp fargepigmentet i håret, dermed ødelegges hårroten. Hårfjerning med Alexandrite/ND:YAG laser egner seg bare til brune eller sorte hår. Lyse eller grå hår kan ikke fjernes med laser. Laseren føres over det området hvor hårene skal fjernes, mens den sender ut bølger av sterkt laserlys. Dette laserlyset brenner hårene og  de blir ødelagt. Flere hår blir behandlet i hvert laserskudd, noe som gjør behandlingen rask og effektiv. Laseren har et innebygget kjølesystem som reduserer ubehag. Det er normalt å bli rød og lett irritert i hårsekkene etter behandling, dette kan vare i opptil en uke.

Laserbehandlingen må gjentas 3-10 ganger avhengig av den enkelte person, samt må man ta en vedlikeholdsbehandling en gang i året (inviduelt fra person til person) for varig hårreduksjon. Behandling tas hver 6-10 uke til ønsket resultat.

All form for laserbehandling kan i sjeldne tilfeller gi en lettere brenning av huden. Det er derfor viktig å unngå sol/solarium på området 4 uker før og 4 uker etter behandling. Selvbruning skal heller ikke benyttes på området en uke før behandling. Er huden brunere enn den opprinnelige fargen på huden kan laserstrålen tiltrekkes av fargepigmentet i huden og gi forbrenning av huden. Dette kan føre til økt pigmentering eller avpigmentering av området. Dette er en varig skade av huden.

Solfaktor 30-50 skal benyttes hver dag, uansett vær på områder som ikke tildekkes av klær . Dette for å beskytte huden fra økt pigmentering i området da huden er svært sårbar den første tiden etter behandling.

Kunder som er plaget med pigmentflekker/melasma i områder de ønsker å fjerne hår anbefalses å benytte hydrokinon for å redusere økt pigmentering i huden. Hårene skal ikke vokses/nappes/epileres 4 uker før behandling, men de kan barberes helt frem til dagen før behandling. Unngå kremer/peelinger som irriterer huden en uke før behandling.

Klem Silje:)

Du vil kanskje også like