Blogg

Bakteriebombe?

Copyright Silje Austnes

Visste du at du bør rengjøre sminkekostene dine én gang i uka? Det er viktig å være hygiensk med både sminke og sminkeutstyr for å unngå at sminkepungen din blir en bakteriebombe.

Sminkekoster bør vaskes én gang i uka for å unngå at skitt, fett og bakterier fester seg og spres videre til både huden din og i sminkeproduktene dine. Du kan faktisk få kviser av skitne sminkekoster. Ukentlig rens av sminkekostene vil også få kostene til å vare lenger. Har du sminkekoster av naturhår, er rengjøring spesielt viktig. Rene sminkekoster er dessuten avgjørende for et godt sminkeresultat, og for å unngå at fargene blander seg.

Slik vasker du sminkekostene dine:

Sminkekoster bør vaskes én gang i uka. Du kan rense sminkekostene dine i såpevann og med sjampo og balsam, men det beste er å bruke spesialtilpassede produkter for å få kostene skikkelig rene. Svampeapplikatorer kan vaskes med sjampo eller en spesialtilpasset rens, men det mest hygieniske er å bruke engangssvamper som du kaster etter bruk. Med shampoo/conditioner fra Jane Iredale kan du vaske både håret og sminkekostene dine! Produktet renser og pleier sminkekostene dine, og øker dermed også kostenes levetid.

Rens: Vask sminkekostene med en rens spesielt tilpasset sminkepensler, eller bruk vanlig sjampo og balsam. Ta en liten mengde produkt i håndflaten, frukt penselen og jobb produktet godt inn i hårene.

Skyll: Skyll hårene på sminkekostene grundig til vannet er helt klart. Bruk lunkent vann. Vær forsiktig med å få vann i festet på sminkekostene for å unngå at limet løsner eller metallet ruster.

Tørk: Klem ut overskuddsvannet av sminkekostene. Legg sminkekostene flatt på en håndkle, og la de tørke. Sminkekoster skal alltid tørke liggende, for å unngå at vann renner ned i festet på kostene.

Cleaning make-up brushes

Gjør dette til en god vane, så holder du huden din ren og pen:)

Klem Silje:)

Du vil kanskje også like