Blogg

Blek skjønnhet – høst 2012

Copyright Silje Austnes

Sommeren går mot slutten, å den hardt opparbeidede brunfargen forsvinner sakte men sikkert.. Krise tenker du kanskje? Nei, absolutt ikke hvis man ser på høstens store trender innen makeup og hud!

Blek hud er hot, og ikke minst et tegn på sunnhet, hvis man beskytter og steller huden riktig.. grå og gusten hud er ikke pent, hverken med eller uten brunfarge på toppen av det hele.

Det finnes mange skjønnhetsmessige grunner til å gå en blek vinter i møte:

Lys porselenshud ser lekkert ut ut til trendene som herjer i høst. Jeg tenker da spesielt på den ladylike stilen, med feminine snitt, smale midjer, høye hæler og røde/burgunder lepper.


Og mens vi snakker om røde lepper; det er en av sesongens viktigste skjønnhetstrender, og passer like bra til Mad Men-stilen som til deg som kler deg rocka eller goth-inspirert. Uansett er røde lepper lekkert til lys hud!

 

Du holder rynkene på avstand! Selvsagt får vi alle fine linjer og rynker etterhvert, men ved å bruke høy solfaktor, og begrense soling gjør du huden din en tjeneste. Husk at sola skinner på vinteren også, og UVA-stråler, som verken stoppes av atmosfæren eller av glass, er like sterke hele året. UVA-stråler bidrar også til hudaldring, ikke bare UVB-stråler som gjør deg brun/solbrent når du soler deg. 

Å holde huden lys og tander en en stor trend blant stjernene. De vil beholde den glatte og unge huden lengst mulig, og da gjør man klokt i å begrense solstekingen. Lys naturlig hud er like vakkert uansett hårfarge!

Marcia Cross image 47

Alle med en naturlig mørk hudtone bør også bruke solfaktor hver dag, selv om man sjelden blir brent. Alle uansett hudfarge bør bruke solfaktor for å beskytte huden mot ujevn pigmentering og hudkreft, i tillegg til å beskytte mot aldring.

Din naturlige hudtone er alltid vakrest, det er iallefall min mening. Om du er uenig finnes det alltid selvbruning for en sunn brunfarge!

 Stor klem Silje.. som aldri soler seg:)

Du vil kanskje også like