Blogg

Hud

Side2.no – MANGLER DU SOMMERGLØDEN?

Copyright Silje Austnes

EN GYLDEN GLØD i huden er pent, men siden soling frarådes, er selvbruning et godt alternativ.

Slik får du en strålende brunfarge – som ikke ødelegger huden.

Her i Norge har vi stort sett ikke vært velsignet med strålende sommervær den siste tiden. Det kan godt hende at huden har godt av det, men mange ønsker seg likevel en frisk og fin sommerglød. Heldigvis kan du få en frisk hudtone uten solens stråler – ved hjelp av selvbruning.

– Selvbruning er en sunn og effektiv måte å få en sommerbrun glød, uten fare for hverken hyperpigmentering, rynker eller hudkreft. Men å få til en jevn og pen farge er alt annet enn enkelt, om man ikke har noen lure triks på lager, sier Silje Austnes, kosmetisk sykepleier og spesialist i injeksjoner og hudforyngelse.

Hun råder sine klienter til å aldri sole seg, da det har en svært dårlig effekt på huden.

– Jeg tror ikke folk vet hvor skadelig det er for huden å sole seg, om de hadde visst det, så hadde de aldri gjort det. Jeg soler meg aldri. Om jeg skal være i solen bruker jeg solfaktor 50, og holder meg under parasollen. Det er viktig å velge en type solkrem som gir en bredspektret beskyttelse, det vil si beskytter for både UVA- og UVB-stråler. Velg derfor en solkrem med et høyt innhold av sinkoksid, minst over 5 prosent. Sinkoksid er det mest potente solfilteret, og beskytter mot både UVA- og UVB-stråler

UVA-stråler fra solen skader hudens collagen og elastin, noe som gjør huden rynkete og slapp, i tillegg til å øke risikoen for hudkreft.

– UVB-stråler gjør deg solbrent, gir pigmentforandringer, store porer og grov hud. Å bli skikkelig solbrent EN gang dobler risikoen for hudkreft i fremtiden. Det er så flott å se at også kjendisene liker å være naturlig bleke, mange har helt sluttet å sole seg. Se på Nicole kidman, Olivia Palermo, Kristen Stewart og Leighton Meester for eksempel. De er naturlig bleke, og ser fantastiske ut! Det har blitt trendy å være lys, og å ha en frisk og glødende hud, sier skjønnhetsbloggeren.

- ALDRI SOL DEG, råder Silje Austnes - som jobber ved Colosseum klinikk i Oslo.– ALDRI SOL DEG, råder Silje Austnes – som jobber ved Colosseum klinikk i Oslo.             Foto: Hilde Kvivik Kavli

Her er hennes ti beste tips til hvordan du kan lykkes med selvbruning

Her er hennes selvbruningsfavoritter:

FAVORITTER: Dior Natural Glow (Body), ca 280,- (Strawberrynet) Garnier Natural Bronzer, ca 110,- St. Tropez Instant Self Tanning Mousse, ca. 80,-FAVORITTER: Dior Natural Glow, Garnier Natural Bronzer, St. Tropez Instant Self Tanning Mousse.

Du vil kanskje også like