Blogg

Ikke glem kroppen i kulden

Copyright Silje Austnes

Nå begynner våren så smått å nærme seg, å tørre legger og gusten vinterhvit hud skal snart få slippe alle lagene med klær. Huden kan også føles ubehagelig og klø etter en lang vinter. Det er derfor viktig å huske at huden på kroppen også trenger pleie.

Det er lurt holde kroppshuden myk og smidig året rundt, men om man ikke har denne vanen inne, så er det aldri forsent å intensivere pleien av huden på hele kroppen. Slik kan man gå sommeren i møte med flott kroppshud, uansett hvor blek man er..

En enkel og billig måte å holde kroppshuden fri for tørr gammel/overflødig hud og godt sirkulert er å bruke en skrubbevott/hanske i dusjen. Denne kan kjøpes på alt fra Vita til HM, og koster rundt en 30 kroner. Vask den på 90 grader (f.eks sammen med håndukene?) en gang i uken så holder du den fri for bakterier og gammel hud.

Det er ingen bedre metode enn å bruke en skrubb som fjerner de døde hudcellene. Skrubbing fornyer huden, hjelper til å styrke blodomløpet, fjerner de døde hudcellene og gir porerne mulighet til å puste. Å eksfoliere to ganger i uken er en fin start, øk deretter til annenhver dag. Huden skal ikke bli sår og øm, redusere da ned til færre dager. Eksfoliering av kroppen har mange gode egenskaper:

• Å fjerne døde hudceller og avfallsstoffer fra hudens overflate.
• Gjøre huden mykere, friskere og sunnere.
• Fremme blodomløpet og hjelpe til å åpne blokkerte porer.
• Fremme veksten av nye celler.
• Gi en mer ensartet solbrun farge.
• Gjøre det lettere for de nye cellene å oppta den fukten du tilfører huden din.

Ha litt velduftene dusjsåpe eller olje på skrubbehansken for en deilig «spa» følelse. Min favoritt er «Decleor relaxing shower and bath gel», den har en fantastisk lukt å tørker ikke ut kroppen slik som vanlig dusjsåpe kan gjøre.

 Smør inn kroppen med en god fuktighetskrem at du har eksfoliert huden. Min favoritt er ZO «Oraser bodu emulsion». Dette er uten tvil den beste fuktighetskremen tilgjengelig uten resept. Den forhindrer tap av fuktighet og gjenvinner hudens ungdommelige utseende, tekstur og tone med retinol, ceramider og emollients. En antioksidant-rik krem med melkesyre som gjør utsatte områder mykere. Dette er næring fra topp til tå. Hvis du bruker Oraser ® Body Emulsion umiddelbart etter barbering, vil huden din prikke i ca 5 sekunder. Det er bare melkesyren som jobber. Den kan også hjelpe mot inngrodde hår etter barbering.

Klem Silje:)


Du vil kanskje også like