Signaturbehandlinger

Medisinsk Kjemisk Peeling

Copyright Silje Austnes

Kjemisk peeling gir en jevn og kontrollert eksfoliering av huden gjennom påføring av en sikker overflate peel.
Denne fremgangsmåten øker nydannelse av celler, noe som gjør at huden føles glattere og strammere allerede etter første behandling.
I tillegg vil effekten av andre ingredienser man påfører huden øke, ved at disse har mulighet til å komme ned i de dypere lag av huden. Kjemisk peeling passer nesten alle hudtyper, og er utmerket for akne og akne arrdannelse.

En peeling er en kjemisk eksfoliering av huden. En peelingbehandling fjerner gamle og skadede hudceller i tillegg til urenheter dypt ned i porene. Kjemiske peelinger virker hudforyngende, i tillegg til at de gir mer glød i huden.

En kjemisk peeling behandler bl.a.:

  • Oppstramming av hud
  • Rynkereduksjon
  • Fjerning/reduksjon av arr og aknearr
  • Jevnere og mer glødende hud
  • Fjerning av pigmentflekker og ujevn hudtone
  • Reduksjon av porer og sorte prikker
  • Forebygging aldring (antialdring)
  • Mindre tørrhet og gusten hud
  • Rynker og løs hud rundt øyepartiet

En kjemisk peeling kan skreddersys for alle hudtilstander, både med tanke på hudens utgangspunkt og mulighet for nedetid etter behandling. Kjemisk peel finnes i flere styrker, alt etter hudens utgangspunk og behov. Det finnes alt fra milde peelinger som jobber mer i hudens overflate og har minimalt eller ingen avflassing av huden etter behandlingen, til dype peelinger som har til formål å fjerne dypere rynker og arr, noe som vil kreve noe tilhelingstid etter behandling.

Kjemiske peelinger som tilbys på klinikk kan deles inn i tre kateforier, der peelen tilpasses hver enkelt hud og ønsket resultat:

«Light peel»:

En «light peel» jobber på hudens overflate er perfekt om man ønsker en mild men effektiv peel uten tilhelingstid. Man kan gå direkte tilbake til dagens gjøremål etter behandling. En slik type peel er perfekt før en spesiell anledning, eller som en kur for å forskjønne huden.

«Medium peel»:

En «medium peel» jobber noe dypere i huden. Rødhet, lett irritasjon og flassing kan forekomme i dagene etter behandling. Alt etter hudtilstand kan en slik type peel tilpasses ulike hudtilstander for en effektv hudforbedring.

«Strong peel»:

En «strong peel» vil jobbe dypt nede i huden for en kraftig hudforbedring. Denne type peel vil gi lett hevelse i ansiktet, rød og sår hud i tillegg til en kraftig avflassing av død hudceller. Den anbefales å være hjemme 3-7 dager etter en slik type peel, alt etter utgangspunk og behov. En strong peel er perfekt for en grov solskadet hud, eller for dype aknearr.

Silje Austnes benytter peelinger fra ZO medical (Obagi) og Innoaesthetics i sine behandlinger