Blogg

Mammaverden: Kosmetiske skjønnhetsbehandlinger

Er vi de eneste som strever med å manøvrere i jungelen av kosmetiske skjønnhetsbehandlinger? Overalt fristes vi med behandlinger som lover fantastiske resultater, men fungerer de og er det trygt?
Copyright Silje Austnes

Intervju på www.mammaverden.no

Vi har snakket med Silje Austnes og bedt henne gi oss en liten innføring.
Silje er kosmetisk sykepleier og jobber hos Beths Medispa i Oslo. Hun har en rekke spesialiseringer innen hud- og injeksjonsbehandlinger, og har over 10 års erfaring med injeksjonsbehandlinger. I tillegg har hun spesialisert seg på medisinske hudbehandlinger. Silje blir hyppig brukt til å forelese og undervise både i Norge og utlandet.

Hun bør altså vite hva hun prater om!

Mammaverden: Det finnes så utrolig mange forskjellige behandlinger som tilbys, hva er de vanligste behandlingene du utfører?

Silje: Jeg jobber med injeksjonsbehandlinger som botox, juvederm og Restylane. I tillegg tilbyr jeg behandlinger som kjemisk peeling, microneedeling, Mesoterapi og skreddersydde hjemmeprogram med medisinske produkter.

Mammaverden: Hva er Microneedling?

Silje: Microneedling er en behandling hvor man lager en rekke mikroskopiske hull i huden med nåler. Dette stimulerer huden til å begynne å reparere seg selv og produksjonen av kollagen og elastin boostes.
Dermapen, som jeg benytter, er en avansert form for Microneedling. Dermapen bruker flere nåler til å vertikalt stikke små hull i huden, i tillegg så påføres det ulike serum på huden under behandlingen som absorberes gjennom de små hullene i huden. Disse serumene kan behandle ulike hudtilstander som for eksempel pigmentflekker, arr, porer og akne eller aldrende hud.

Behandlingen oppleves som litt ubehagelig for de fleste, avhengig av hvor lange nåler som brukes. Ved arrbehandling benyttes for eksempel lengre nåler. Huden oppleves ofte som rød og varm etter behandlingen, og dette kan vedvare noen dager.

Mammaverden: Er det skadelig å bruke Dermapen? Kan man bruke Dermapen når man er gravid/ ammer?

Silje: Dermapen er ikke skadelig, men det er viktig at man unngår sol/sterkt dagslys den første tiden etter behandling da huden kan være sårbar for uv-stråler. Man skal alltid være forsiktig med huden under graviditet eller amming, da man lettere kan få pigmentering på grunn av hormoner. Jeg anbefaler derfor ikke at man utfører dermapen i denne perioden.

Mammaverden: Hva er Mesoterapi?

Silje: Mesoterapi er en effektiv behandling som gir huden ny vitalitet gjennom mange små injeksjoner. Huden tilføres blant annet hyalonronsyre, vitaminer, aminosyre, coenzymer, mineraler og antioksidanter. Behandlingen brukes for å behandle tørr, slapp og uelastiske hud, rynker, ujevn hudtone, solskader og arr.

Behandlingen er litt ubehagelig som alltid når man stikker i huden. Huden kan bli litt rød og du kan få små hevelser eller små blodutredelser etter nålestikkene. Men som oftes er dette lite synlig dagen etter, og huden kan påføres makeup etter 6 timer.

Mammaverden: Er Mesoterapi skadelig, og kan man gjøre det når man er gravid/ ammer?

Silje: Mesoterapi er ikke skadelig, men det er viktig at behandler ikke benytter produkter som inneholder virkestoffer som pasienten tidligere har opplevd overfølsomhet for (allergi). Jeg anbefaler alltid å utøve forsiktighet med behandling av gravide eller ammende, og jeg behandler derfor ikke gravide eller ammende med mesoterapi.

Mammaverden: Hva er Botox?

Silje: Botox er merkevarenavnet på toxinet botulinum toxin type A. Botox brukes over hele verden, blant annet til å behandle migrene, skjeling eller til å løse opp smertefulle krampetilstander hos mennesker med hjerneskade eller slagpasienter.

Preparatet er imidlertid best kjent for å behandle rynker. Botox lammer musklene og det er denne effekten som utnyttes til å behandle ansiktsrynker.

Jeg benytter Botox for å behandle mimikkrynker i for eksempel sinnarynken, pannen eller rundt øynene. Jeg behandler også tanngnissing og overdreven svette under armer.

Mammaverden: Er Botox skadelig? Kan man ta Botox når man er gravid/ ammer?

Silje: Enorme mengder botox er skadelig, men mengdene som benyttes i rynkebehandlinger er svært små og det er derfor lav risiko ved behandling. Gravide og ammende skal ikke behandles med botox.

Mammaverden: Hva er Restylane og Juvederm?

Silje: Juvaderm og Restylane er en serie med hudforyngende produkter, mest kjent som fillere som glatter ut rynker og linjer i ansiktet, forstørrer lepper og fremhever ansiktskonturer.

Restylane og juvederm inneholder sukkermolekylet hyaluronsyre som har en unik egenskap til å binde væske. Hyaluronsyre finnes naturlig i kroppen til både mennesker og mange dyr hvor stoffet gir kroppen volum og elastisitet.

Siden hyaluronsyre finnes naturlig i kroppen er behandlingen forbundet med svært få bivirkninger eller allergiske reaksjoner. Juvederm og Restylane inneholder i tillegg til hyaluronsyre også lokalbedøvelsesmiddelet lidokain. Dette gjør at behandlingen gir en umiddelbar bedøvende effekt mens man sprøyter inn filleren.

Mammaverden: Kan man ta Restylane eller Juvaderm når man er gravid/ ammer?

Silje: Nei, jeg anbefaler ikke behandling under graviditet eller amming.

Mammaverden: Hva bør man undersøke før man velger behandler/ klinikk?

Silje: Man bør alltid velge en behandler som kan vise til lang erfaring og et godt renommé. Be gjerne om å få se kursbeviser. Man bør være forsiktig med valg av klinikk og behandlingssted, da det er lite reguleringer i Norge med hvem som kan injisere hyaloronsyrefillere. Så les deg gjerne opp på forhånd og mitt råd er å velge en behandler som fører noen av de mest kjente fillerne som juvederm og Restylane.

Mammaverden: Hvilke behandlinger vil du anbefale at en person med normal hud begynner med i 30-årene?

Silje: Jeg anbefaler alltid alle å starte med gode produkter til hjemmebruk. Et skreddersydd hudpleieregime til hjemmebruk er en av de viktigste stegene til en strålende hud og god anti-aldring behandling.

Mammaverden: Hva er dine favorittbehandlinger?

Silje: Jeg er helt avhengig av juvederm volite behandlinger. Dette er en ultratynn filler som legges i små dråper i hele ansiktet, som øker fuktighet, glød og gir et nydelig løft.

Mammaverden: Hva er dine favorittprodukter?

Silje: Min favorittserie er Zo skin health. Jeg har brukt denne hudpleieserien i over ti år, og den har transformert huden min. Den kan behandle både pigmentflekker, arr, akne og rosacea. Men Zo skin Healthy produkter jobber også veldig oppstrammende og reduserer rynker.

Mammaverden: Hvilke skjønnhetsbehandlinger tror du vil være vanlig om 10 år? Hvilke trender ser du?

Silje: Jeg tror absolutt at botox vil holde seg på topp, men jeg tror også at enda flere vil bli flinkere til å behandle huden med jevnlige kjemiske peelinger og medisinske hudbehandlinger for å opprettholde en god Hudhelse

Les hele saken her.

Du vil kanskje også like