Blogg

Hudpleie etter injeksjonsbehandlinger?

Copyright Silje Austnes

Mange spør meg om de kan gå til hudpleier etter injeksjonsbehandling med muskelavslappende injeksjoner og filler.  Mitt råd er å vente, for å være på den trygge siden.

Etter Filler: Hvis du har fått injisert Restylane eller Juvederm, kan du ta en lett hudpleiebehandling etter 24 timer. Da er infeksjonsfaren etter stikkene gått over. Det er også helt greit med lett ansiktsmassasje, men kraftig massasje kan bidra til at hyaluronsyren forsvinner raskere. Årsaken er at sirkulasjonen i området øker, noe som gjør at bindingene i hyaluronsyrefilleren løser seg raskere opp. Unngå også kraftig massasje med trykk. Dette kan flytte på den nystukne filleren som er lagt med presisjon under huden.

136

Etter Muskelavslappende injeksjonsbehandlinger:  Du bør vente med ansiktsmassasje i 48 timer etter en anti-rynkeinjeksjon. Ved massasje de første 24 timene kan nervegiften flytte på seg og spre seg til nærliggende muskler. Dette vil kunne gi en forbigående lammelse, for eksempel av øvre øyelokk hvis du har tatt injeksjoner i pannen.

Etter kjemisk peeling: Hvis du vurderer kjemisk peeling, hudsliping eller dyprens, bør du vente minst en uke for å sikre at huden er leget.

Du vil kanskje også like