Blogg

Reduser tanngnissing og en anspent kjeve

Copyright Silje Austnes

Grunnet Norsk lovgivning er det ikke lov å skrive merkenavn på stoffet som brukes i denne type injeksjoner.

Lider du av tanngnissing eller anspent kjevemuskelatur? Dette er et veldig vanlig problem som mange mennesker sliter med, spesielt under perioder med mye stress. Mennesker som gnisser tenner på dagen eller som oftes om natten, vet det som oftes ikke selv, men kan oppleve ulike symptomer som kjennetegner dette. Som for eksempel: ømhet i kjeven, hodepine, migrene, vondt i ansiktet eller problemer med tennene. Eller at kjeven blir bredere og mer maskulin i utseende.

masseter

Mekanismen som gjør at vi klarer å tygge og bite tennene sammen, er muskelen «masseter» som ligger bakerst på kjeven nedenfor ørene. Man kan kjenne denne muskelen ved å legge hånden på kjeven og bite tennene sammen.

Denne muskelen vil hos de som gnisser tenner eller har en anspent kjeve, vokse i i størrelse og gi kjeven et mer «firkantet» utseende. Jo sterkere muskel, jo mer vil den syns både når man slapper av i kjeven eller om man biter tennene sammen. Et kraftig kjeveparti ser bra ut på menn, men mange kvinner ønsker å redusere på en maskulin kjeve. Her kan det være store forskjeller før og etter.

botox masseter before after photos

Masseter-before-and-after

Muskelavslappende injeksjoner kan svekke «masseter» muskelen, slik at kjeven får en mer feminint og mykere form. Man vil klare å spise helt som normalt, men muskelen mister noe av sin styrke, ved at injeksjonen blokkerer noe av kjevemuskelaturen.

Bare 1 uke etter behandling vil effekten kjennes ved at man blir mindre anspent i kjeven. I tillegg vil spenninger og smerte, som kommer av tanngnissing, bli redusert. Etter 6-8 uker vil effekten syns ved at størrelsen på masseter muskelen reduseres og kjeven får et mer feminint uttrykk. Denne reduksjonen, av muskelens størrelse, vil bli mer og mer synlig iløpet av de 2-3 første behandlingene (ca 9-12 mnd) med muskelavslappende injeksjonsbehandling av kjevemuskelaturen.

thin-masseters-botox

Behandlingen er svært lite smertefull, og består som oftes av 1-3 små nålestikk på hver side av kjeven. Resultatet varer som oftes i 3-6 mnd før behandlingen må gjentas.

D2059_02_07

Denne behandlingen er, spesielt i mange asiatiske land, svært populær som «face-slimming». Dvs å skape et slankere mer ovalt ansikt.

333

Injeksjonen i kjevemuskelaturen gir, som vist på bildene, et mer feminint utseende. Dette er positivt for den kosmetiske biten, men den effekten den gir i behandling av anspenthet og smerter grunnet denne tilstanden, er i følge mine pasienter uerstattelig.

 

Du vil kanskje også like