Blogg

Klikk.no: Gummysmile

Copyright Silje Austnes

gummy-smile-x

Michelle Fayen (25) fra Oslo har aldri vært fornøyd med sitt eget smil. Hun fant derfor frem til en behandling som kunne gi henne «det perfekte smilet».

Av: Kristin Edvardsen

 Skjermbilde 2014-05-15 kl. 21.29.54

– Jeg googlet ordet «tannkjøtt», og kom over denne behandlingen, sier Michelle Fayen (25) fra Oslo.

Hun har nettopp utført et Botox-inngrep for å unngå såkalt «gummysmile», altså en betegnelse på at du trekker overleppen høyt oppover mot nesen når du smiler, slik at mye av tannkjøttet kommet til syne.

– Jeg har alltid vært bevisst på hvordan jeg ser ut når jeg smiler. Så lenge jeg kan huske har jeg smilt med tannkjøttet, og derfor endt opp med å enten skjule det bak en hånd, eller unngått å smile i det hele tatt, sier Michelle.

«Gummysmile»

Årsaken til gummysmile er en overaktiv muskel i overleppen, og inngrepet består av at man setter to punkter med Botox på hver side av nesen.

Botox, eller botulinumtoksin som er den korrekte termen er her, er en nervegift som lammer musklene lokalt ved hjelp av den aktive ingrediensen Botulinum Toxin A som finnes i svært små mengder.

Dette gjør at musklene over leppa slapper av, og derfor også at tannkjøttet blir mindre synlig når man smiler. Behandlingen er midlertidig, og musklene vil begynne å bevege på seg etter cirka tre måneder.

Ifølge kosmetisk dermatologisk sykepleier og skjønnhetsblogger Silje Austnes, som akkurat har injisert Botoxen i ansiktet til Michelle, har denne behandlingen mot gummysmile vært brukt i mange år i USA og Asia av både tannleger og plastikkirurger.

– Det er først de senere årene at «trenden» har kommet til Norge. Det er foreløpig mest kvinner som får denne behandlingen gjort. Gjennomsnittsalderen er mellom 18 og 45 år, sier Austnes.

Fjerde gangen

For Michelle er dette fjerde gangen hun setter to små sprøytestikk på hver side av nesen.

– Jeg har gjort det to ganger i året de siste to årene. Det er klart at et smil er et særpreg og noe veldig sjarmerende ved en person, uansett. Men for meg har jeg aldri vært komfortabel med å smile – frem til nå, sier hun og fortsetter:

– Det er så deilig at jeg nå kan ha et avslappet forhold til mitt eget smil.

Austnes understreker likevel at det er langt fra alle som kan få en slik behandling utført.

– Jeg sender ukentlig hjem jenter som ønsker å injisere Botox i ansiktet, men som jeg merker har et urealistisk syn på seg selv eller hva de vil at inngrepet skal resultere i.

Botox_1291

BOTOX: Her blir Botox injisert av kosmetisk dermatologisk sykepleier Silje Austnes. © FOTO: Silje Austnes

(…)

gummy_1297

DET NATURLIGE SMILET: Slik ser Michelles naturlige smil ut. © FOTO: Silje Austnes

Du vil kanskje også like