Blogg

Hva er forskjellen på Restylane/Juvederm og «muskelavslappende injeksjoner»?

Mange er usikker på hvilke injeksjonsbehandlinger som er riktig for den behandlingen de ønsker, her kommer en enkel forklaring på akkurat dette.
Copyright Silje Austnes

Hva er Restylane og Juvederm?

Restylane og Juvederm er en krystallklar gel som injiseres i huden (for enkelte behandlinger rett under huden) i små mengder for å gjenopprette volum og struktur. Det kan fylles både i linjer/rynker, søkk og for å skape volum i f.eks lepper eller kinn. Restylane og Juvederm gir også huden fuktighet, noe som øker collagenproduksjonen i området som blir behandlet, dette gjør at huden i de fleste tilfeller faktisk blir permanent glattere i området som blir behandlet. 

Restylane og Juvederm er basert på hyaluronsyre som ligner kroppens egen hyaluronsyre. Hyaluronsyren i Restylane og Juvederm er ikke animalsk, og derfor helt trygg å injisere. Det er minimal risiko for allergiske eller hypersensitive reaksjoner. Både Restylane og Juvederm er blandet sammen med en liten dose lodocain (bedøvelse) noe som gjør den mindre smertefull å få injisert. Området som skal behandles kan også bedøves på forhånd, enten ved hjelp av tannlegebedøvelse eller bedøvelsekrem. Man kan bli litt hoven og oppleve blåmerker etter behandling, dette er forbigående.

Restylane og Juvederm finnes i mange ulike tykkelser, og tilpasses alt etter området som skal behandles, eller hvor mye behov det er for volum i området. Restylane lammer ikke området som behandles, men gir fuktighet og/eller økt volum i huden. Effekten av Restylane og Juvederm varer i gjennomsnitt mellom 6-12 mnd.

Hva er muskelavslappende injeksjoner?

(Grunnet Norsk lovgivning er det ikke lov å skrive merkenavn på stoffet som brukes i denne type injeksjoner.)

Injeksjonsbehandling med virkestoffet Botulinumtoxin-A, er et stoff som har fått stor anvendelse innen medisinen de siste årene. Det brukes bl.a. til å korrigere skjeling, muskelspasmer, overdreven svette og hodepine.

Injeksjonene hindrer små muskelgrupper fra å trekke seg sammen, og den overliggende huden jevnes og glattes dermed ut. Området som blir behandlet blir ikke numment eller følelseløst, men de underliggende musklene som blir behandlet får redusert bevegelighet. Stoffet injiseres ikke i rynker, men i musklene som forårsaker at rynkene dannes. Huden i området som blir behandlet blir derfor ikke strukket eller «fylt opp» (økt volum).  Behandlingen er svært lite synlig, og etter 10-20 minutter syns det ikke at man har blitt behandlet (om man ikke har fått et blåmerke selvfølgelig..)

Når behandlingen virker blir man seende ut som man gjør når musklene i området slapper av, noe som gjør at rynkene duses ut. Injeksjonen blir ikke værende permanent i kroppen, men skilles ut ut av kroppen ila kort tid.  Effekten av injeksjonen kommer i løpet av 12 dager, og sitter i gjennomsnitt i mellom 3-5 mnd. 

Du vil kanskje også like