Blogg

ELIXIR – Niacil 4%

Copyright Silje Austnes

Passer alle hudtilstander
Passer sensitiv, tørr, normal og fet hudtilstand Mot fine linjer og ujevn pigmentering Motvirker urenheter
Gir fuktighet

Niactil er vår definitive bestselger. Denne behagelige gelen med
4% konsentrert niacinamide både tilfører, og hjelper huden å holde på fuktighet. Motvirker fine linjer og ujevn pigmentering. Virker beroligende og fjerner rødhet. Reduserer store porer, gir jevnere hudoverflate, glød og klarhet til huden. Har en god effekt på urenheter, acne og hudormer. Meget gunstig ved rosacea. En lett hydrogel uten parfyme.

Virkestoff

Niacinamide (4%): Motvirker aldringstegn og fine linjer. Dokumentert effekt mot akne og rosacea dersom 4% niacinamide.
Glycerol (4%): Binder fuktighet i huden via en lett hydrogel. Virker beroligende på irritert hud.

Salisylsyre (0.5%): Lav dose for optimal toleranse. Reduserer porene og gir huden en jevnere overflate. Gunstig ved akne og rosacea.

Uten parfyme og parabener.

Anbefalt bruk

Kan brukes morgen og kveld, under og over andre Elixir-produkter eller alene. Fungerer som en booster sammen med de fleste andre Elixir- produkter og behandlinger. Egner seg som et førstevalg ved kombinasjonshud, rosacea og hyperpigmentering. Kombiner gjerne med et hudprogram.

niatil-silje-austnes

Hva er niacinamide?

Niacinamide er ett av de best dokumenterte cosmeceuticals, og er ett vannløslig B-vitamin. Fordelen med niacinamide er att det er meget godt tolerert også for de med sensitiv hud, og det styrker faktisk hudbarrieren og kan derfor også brukes som anti-ageing for de med for eksempel atopisk eksem.

Hvordan virker niacinamide?

Niacinamide har mange funksjoner i huden. Det stimulerer huden ved å tilføre den grunnlaget for to co-enzymer NADH and NADPH som er viktig for cellens funksjon og energiomsetning. Med alder synker nivåene av disse co-enzymene. Niacinamide hindrer også at melanin klumper seg og motvirker dermed også pigmentflekker. Niacinamide virker også betennelsedempende og motvirker dermed rødhet ved akne og rosacea. Videre øker det hudens produksjon av ceramider og brukes også i behandlingen av atopisk eksem.

Har niacinamide vært studert?

Niacinamide har dokumentert effekt mot akne og rosacea, spesielt når det er rødt og betent. Videre har dokumentert effekt mot hyperpigmentering, og i en studie var effekten sammenlignbar med hydrokinon. Videre har det dokumentert effekt mot fine linjer.

niactil 4%_30ml

Du vil kanskje også like