Blogg

Har julematen gitt deg kviser?

Copyright Silje Austnes

Julen er en hyggelig tid, med mye god mat og gjerne noe godt i glasset. Men tung julemat og søte kaker kan gjøre selv den tøffeste mage oppblåst og i ulage. Dette kan også sette sitt preg på huden, både ved at man kan føle seg hoven i ansiktet og at man opplever en oppblomstring av kviser og akne på huden. Dette er ikke unormalt, uansett alder og kjønn.

For mennesker som sliter med dårlig hud, spesielt kviser og akne, kan også i noen tilfeller slite med dårlig fordøyelse. Det er derfor alltid viktig å fokusere på kostholdet, i tillegg til et godt skreddersydd hudprogram, når man sliter med kviser. Et sunt og balanser kosthold er viktig i hverdagen, men i julen synes jeg personlig at man skal spise det man vil og kose seg.  For å ytterligere bistå fordøyelsen, både i julen og resten av året, så er jeg en stor tilhenger av såkalte bitterstoffer for å gi mage og tarm en ekstra «boost». Jeg anbefaler ikke bare Bitterstoffer for en vakrere hud, men også for en mer «fornøyd» og flatere mage.

Kuemmel

Et av mine favorittprodukter for en bedre fordøyelse er Supernature premium bitter. Det er et spesielt urtekompleks, utviklet av John Opsahl. Bitter hjelper på en oppblåst mage ved å stimulere lever og galle, og setter igang fordøyelsen allerede fra munnhulen. Dette gjør at fordøyelsen av tung fettrik julemat og sukkerholdig mat fordøyes bedre. Man blir derfor mindre tung i magen og mange opplever i tillegg å bli mye mindre «luftig» i magen gjennom dagen. Resultatet er derfor ikke bare en bedre fordøyelse, men mindre ubehag etter måltider og en flatere mage. Bitter virker også rensende (detox) og hjelper til opptaket av næringstoffer i tarmen.

Bitter-300x300

Supernature premimum bitter er et avansert urtekompleks som blant annet inneholder urtene galangarot, ryllik og karve som bidrar til en bedre fordøyelse. Jeg pleier selv å dryppe 20 dråper Supernature Bitter i et glass vann opptil 3 ganger daglig, minimum 10 minutter før et større måltid. Man kan også dryppe dråpene direkte på tungen. Doseringen er 5-30 dråper, 3 ganger daglig.

Gravide, ammende og barn bør ikke ta Supernature bitter uten at godkjenning fra fastlege.

#Sponset innlegg

 

Du vil kanskje også like