Blogg

Omegaoljer – fantastisk for huden!

Copyright Silje Austnes

De fleste av oss har hørt om omega 3, denne knyttes som ofte opp mot det å beskytte kroppen mot LDL (skadelig kolesterol) å dermed hjerte- og blodkarsykdommer.

Fish-Oil

Det mange ikke vet om er de andre Omegafettsyrene 6 og 9. Dessverre er omega 6 og omega 9 lite omtalt i sammenheng med omega 3. Men ved å innta disse tre ulike omegafettsyrene i en riktig mengde vil ha en gunstig effekt på mer en kolesterolet og kroppens indre. Du får ikke bare god helse av å spise omega-fettsyrer, du får også penere hud. Felles for disse sunne fettsyrene er at de tilfører huden fuktighet direkte. Dette glatter ut linjer og gjør huden spenstigere. Omegafettsyrene er også bra for mild/perodisk psoriasis.

amanprana_okinawa_omega_happy_perilla_special_bio_olie_2

Men for at huden skal kunne nyttegjøre seg av de essensielle oljene, må inntaket være så stort at kroppen får et lite overskudd. Først da får huden sin del av de nyttige oljene. Omega 3 fettsyrer har også en solbeskyttende effekt. Så pass på å ta riktig mengde tilskudd for maksimalt opptak.

udo250_6

Så om du ikke spiser store mengder fet fisk hver dag anbefales det å ta tilskudd av omega-oljer. Omega-oljer finnes i mange ulike typer, også planteolje for vegeterianere. Velg god kvalitet så du ikke spiser tilskudd som er harskt. Les mer om dette på NRK.no.

Husk å følge meg på:

Facebook: Silje Austnes: Beauty & Anti-aging

 Instagram: @siljeaustnes

Du vil kanskje også like