Blogg

Infrarød sauna

Copyright Silje Austnes

Jeg er personlig veldig opptatt av å helse og velvære. Å ha en frisk og sunn kropp er viktig, både for utseende og for helsen, jeg elsker derfor å prøve ulike metoder for å behandle kroppen både innvendig og utvendig. Jeg er derfor noe hektet på å detoxe kroppen min jevlig.

For noen mnd siden fikk jeg anbefalt av en venninne å prøve ut noe som heter infrarød sauna! En ifrarød sauna har en helt spesiell teknologi som gjør at varmen går 5 ganger dypere inn i kroppen enn en vanlig sauna/badstu. En infrarød sauna holder mellom 50-60 grader, så effekten er veldig effektiv på kroppen.  Denne type sauna finnes på mange SPA, i tillegg på mange rehabliteringklinikker. I en hektisk hverdag så rekker iallefall jeg ikke å dra på SPA så ofte, så jeg kjøpte meg derfor en morsom sak til hjemmebruk, en portabel infrarød sauna.


Jeg følte meg ikke akkurat høy i hatten første gang jeg skulle prøve den ut, det var nesten som å være på «telttur i egen stue» :D Men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg er fullstendig hektet! For en fantastisk oppfinnelse! Et opphold i saunaen øker blodsirkulasjonen kraftig i kroppen, og pulsen stiger like mye som under en treningsøkt. Infrarød sauna detoxer kroppen 7 ganger mer enn en vanlig badstu, så for å si det mildt så svetter man unormalt mye underveis i behandlingen. Man kan sitte opptil 60 minutter i en saunabehandling, men jeg foretrekker som oftes 30 minutter da man blir god og varm underveis.

Helsefordelene ved jevlig bruk av infrarød sauna er mange. Varmen gir en kjempegod lindring av ømme muskler og ledd, perfekt for de som sliter med mye smerter eller trener mye. Den økt blodsirkulasjon og svettingen gir en sterk avgjifting av kroppen, styrking av immunsystemet, økt forbrenning, og en renere, penere hud med økt elastitet. Helsefordelene er mange!


Jeg har selv mye mindre vondt i nakke og rygg, fått økt energi og har i tillegg mistet noen kilo på badevekten. Huden blir i tillegg veldig strålende ut etter behandling, og alle kremer som påføres etter behandling trekker dypere inn pga økte blodsirkulasjonen og at man har fått svettet ut mye toksiner. Detox effekten på kroppen er helt fantastisk da man får svettet ut så mye toksiner under behandlingen. Jeg pleier i tillegg å gjøre Yoga rett etter behandling, da jeg får mye mer ut av en økt fordi kroppen er varm etter behandling.

Jeg vil derfor dele litt av min entusiasme, og derfor kan en av dere leser vinne en infrarød sauna til hjemmebruk (verdi 2790 kr).  

Gå inn på denne linken for å bli med i konkurransen:)

Husk å følge meg på:

Facebook: Silje Austnes: Beauty & Anti-aging

 Instagram: @siljeaustnes

Du vil kanskje også like