Blogg

Hud

Mange årsaker til akne og kviser

Copyright Silje Austnes

I følge American Academy of Dermatology sliter 85 prosent av oss med akne en eller flere perioder i livet. Årsaken kan være alt i fra dårlige renserutiner til bruk av feil produkter. Stadig flere voksne kvinner og menn i alderen 20-40 opplever å få såkalt hormonell akne.

For mange kan stress forsterke utbruddene, men mye tyder på at hos noen er det kostholdet som er roten til problemet. Mange som sliter med hormonell akne forteller at utbruddene blir verre etter inntak av melkeprodukter. Kvisene dukker da opp som cyster som ligger dypt nede i huden. Så noen kan ha god effekt av å redusere eller kutte ut melkeprodukter for en periode for å se om utbruddene avtar. Men vær tålmodig. Det kan ta seks til åtte uker før du merker bedring.

En annen type akne som stadig flere får er en form for akne som forverres av friksjon og varme. Mange treningsglade som bruker hjelm, svett treningstøy og sports-bh kan oppleve det. Spesielt da på rygg, rumpe/lår og i panne/kinn.

Men visste dere for noen kan det faktisk være mobiltelefonen som har skylden i akneutbruddene. Kvisene dukker da opp som røde nupper på kjeven og i kinnene. Så rengjør mobiltelefonen regelmessig for å fjerne bakterier, så blir du redusere kviseproblemet.

Det kan være til stor hjelp å oppsøke profisjonell hjelp hos helsepersonell, som er spesialisert på hudproblematikk, om plagene varer over tid. Da kan man få skreddersydd et godt hudpleieregime, eller evt medisinske produkter for å holde problemene i sjakk.

 

Husk å følge meg på:

Facebook: Silje Austnes: Beauty & Anti-aging

 Instagram: @siljeaustnes

Du vil kanskje også like