Blogg

Tannkjøttsmil/Gummy smile

Copyright Silje Austnes

Er du lei av at for mye av tannkjøttet ditt vises, og leppene forsvinner, når du smiler eller ler?

«Gummy smile» betyr at man viser mye tannkjøtt når man smiler, dette kommer av at man har en overaktiv muskel i overleppen. Smilet gjør at overleppen trekkes uforholdsmessig høyt opp slik at tannkjøttet blir uvanlig synlig. Noen får også en veldig smal overleppe når de smiler pga dette. Noen pasienter føler at dette er kosmetisk skjemmende, å ønsker å justere dette på en trygg og enkel måte.

Tidligere måtte man gjennomgå omfattende kirurgi for å redusere tannkjøttsmil, men nå kan man ved hjelp av to små stikk, med en liten mengde botox som injiseres på hver side av nesen, reduseres dette i betydelig grad.

Skjermbilde 2014-05-15 kl. 21.30.05

Når man blir behandlet med Botox for «gummy smile», hemmer man nerveimpulsen til de mimiske musklene, som styrer overleppen. Deretter vil disse musklene slappe av, så tannkjøttet blir mindre synlig når man smiler.

Behandling med Botox tar bare et par minutter, å er lite smertefull. Behandlingen virker i løpet av 1 – 2 dager, og den fulle effekt oppnås etter et par uker. Effekten er midlertidig, å varer i ca. 3 – 6 måneder. Ved gjentatte behandlinger varer effekten lengere og lengere.

Jeg synes at et smil er vakkert, uansett om man har «gummy smile» eller hva det skulle være. Men det er noen som ikke liker sitt eget smil nettopp pga dette, å dermed unngår å smile eller f.eks dekker munnen med hånden når man ler. Da er det bra at en liten mengde botox kan løse dette på en trygg og «ikke-permanent» måte.

Husk å følge meg på:

Facebook: Silje Austnes: Beauty & Anti-aging

Instagram: @siljeaustnes

Du vil kanskje også like