Blogg

Å skrubbe/eksfoliere huden.

Copyright Silje Austnes

Å eksfoliere huden er noe som alle med en frisk hudoverflate bør gjøre jevnlig. De døde hudcellene på overflaten av huden fremhever tørre partier, fine linjer og rynker. Eksfoliering av huden skal få bort de gamle «grå» døde hudcellene på overflaten, samt at den stimulerer dannelsen av ny sunn og glødende hud. Porene åpnes også, noe som kan redusere sorte prikker og kviser. Alle kremer vil også klare å trekke mye dypere og bedre ned i huden når huden eksfolieres jevnlig.

Å eksfoliere huden er ikke alltid behagelig, på en grov hud skal det litt krefter til for å slipe bort de døde hudcellene på overflaten. Det er derfor «skrubben» må inneholde riktige ingredienser for å hverken skade huden din eller å ha ingen effekt. For noen kan det være lurt å få hjelp til å finne en skrubb som passer til din hud og dine behov, få også tilrettelagt hvor hyppig du skal gjøre dette. Husk også alltid å rense huden før du skal exfoliere den, slik at huden er helt ren.

En sart hud kan ikke ha for sterk syrepeeling, og en grov hud kan ikke ha en peeling med lite skrubbeeffekt. En skrubb til ansiktet må heller ikke inneholde for mye fett, da det kan bli liggende igjen på overflaten og tette porene.

I dusjen har jeg alltid skrubben fra ZO skin health stående, Offects exfoliating polish (ikke annonse). Den er en litt mildere skrubb, å passer også de med en litt sensitiv hud. Runde magnesiumkrystaller i denne eksfolierer døde hudceller og gir huden en renere, glattere og jevnere overflate, slik at aktive ingredienser kan trenge dypt inn i huden. Den inneholder antioksidanter som A-, C og E-vitaminer, som bidrar til å beskytte mot frie radikaler.

Den er også fantastisk for å redusere Keratosis Pilaris (små nupper i huden) på overarmer, rumpe og lår.

Så skrubb i vei alle sammen:)

Du vil kanskje også like