Blogg

Hud

Vasker du putetrekket ditt ofte nok?

Copyright Silje Austnes

Visste du at du kan få kviser av puten din?

Etter hvert som svette og skitt samler seg i laken, dynetrekk og putetrekk, kan det danne seg store mengder bakterier der du hviler hode og kropp om natten.

978x

Etter hvert som svette og skitt samler seg i laken, dynetrekk og putetrekk, kan det danne seg store mengder bakterier der du hviler hode og kropp om natten. Etter hvert som svette, døde huceller, hårprodukter og skitt samler seg i laken, dynetrekk og putetrekk, kan det danne seg store mengder bakterier på putetrekket ditt.  Varme fra kroppen gjør dette til et perfekt sted for vekst av bakterier som kan føre til kviser og urenheter, som kan gi aknearr.

akne-mezoterapi

Jeg anbefaler alle mine pasienter som sliter med urenheter å skifte på putetrekket to ganger i uken, og gjerne sove med håret i en flette om natten for redusere risikoen for at puten og håret skal gi grobunn for akne.

Det er imidlertidig ikke bare putetrekket som bør vaskes ofte nok, også puten må få en omgang i vaskemaskinen regelmessig, gjerne en gang i mnd.

Klem Silje:)

Husk å følge meg på:

Facebook: Silje Austnes: Beauty & Anti-aging

Instagram: @siljeaustnes

Du vil kanskje også like