Blogg

Hvordan ser man ut underveis på en ZO Medical kur?

Copyright Silje Austnes

Les om hennes erfaringer med Obagi ZO Medical:

Jeg har alltid levd som et annet vanlig, bortskjemt menneske med fin hud uten de alt for store problemene. Helt til jeg fylte 22, og huden plutselig ikke ville spille på lag mer.

For en som er over gjennomsnittet interessert i skjønnhet og hudpleie virket ikke dette som et stort hinder – man skulle da tro at dette skulle kunne gå an å fikse med et eller annet vidunderprodukt? Og jakten var i gang.

Jeg har beveget meg fra produkter man kjøper på H&M, til apoteket, TV Shop (?), og til hudpleieren. Og her snakker vi et tyvetals produkter. Og siden jeg nå snart kan skrive 27 kan du skjønne at reisen har vært lang.

Som skjønnhetsansvarlig er jeg så heldig å få muligheten til å snakke med en rekke eksperter på hudpleie, og det ofte. Og det som stadig har dukket opp som et svar på mine problemer har vært Obagi/Zo Skin. Men dette har stort sett vært det eneste produktet jeg har satt foten ned for, fordi jeg har sett hvordan visse ser ut når de går på dette hudprogrammet. Og tre måneder med dette, virket som tre måneder for lenge for meg.

Men så ble det til at jeg skulle gifte meg, og fikk ekstra motivasjon til å bite i det sure eplet, og i februar oppsøkte jeg kometisk dermatologisk sykepleier Silje Austnes, ved Beth`s MediSpa som skreddersydde et program for meg. Samtidig bestemte jeg meg for å dokumentere helt ufiltrert hvor stygg man egentlig blir av en Obagi-kur – og om det var verdt det ettersom jeg regner dette er noe flere lurer på.

Og her er hele prosessen. I mobilbilder. (Her snakker vi virkelig sannheten – det har aldri vært mer riktig å skrive#dengrimmesannhet)

1. FØR

Hadde nådd bunnen. Var lei, orket ikke mer. Bestemte meg for å prøve Obagi.

2. På tross mitt ganske teite ansiktsutrykk, så ble jeg faktisk veldig overrasket den dagen jeg satt på jobb, rundt fem dager etter jeg hadde begynt på kuren, og så ned på tastaturet, men fikk med noen hudfliker på kjøpet. Jeg kunne altså se ned, og se store fliker stikkende ut. Her skulle det flasses!

Jeg hadde på forhånd tenkt at jeg skulle gjøre det beste ut av prosessen, og kjøpte meg meg noen gode pudderprodukter som jeg tenkte kanskje kunne redde perioden. Men på tross av god tro, så er jo ikke pudderprodukter og tørr hud en god match. Prøvde likevel. 

3. Flasset mer. Var til tider så rød og opphovnet i ansiktet at man skulle tro jeg hadde trukket en tann. Disse bildene er nok de som best representerer største delen av perioden. Det var altså ikke helt innmari ille, men ikke helt topp heller.

4. Når tre måneder var nådd begynte jeg å se virkelig gode resultater. Huden hadde klarnet opp, og var med rød enn jeg flasset. Fint å endelig kunne bruke litt sminke, uten å se ut som en slange som byttet skinn – som fotografen her på jobben så fint kalte meg.

5. Etter tre måneder var jeg blitt så vant til kuren, at jeg fortsatte litt til, og flasset litt til. Helt opp mot tre dager før bryllupet mitt. Da sluttet jeg med det sterkeste produktet. Det siste bildet er et snikbilde tatt idag.

 Og slik ser jeg ut uten sminke nå:


Superfornøyd!

Etter å ha gjennomført kuren, som ikke har vært det morsomste jeg har vært med på, kan jeg med hånden på hjertet si at jeg kommer til å fortsette med dette hudpleiemerket i laang tid fremover.

Og selv om du ikke velger akkurat denne produktlinjen, så vil jeg få påpeke hvor viktig der er – når man virkelig har et problem, å bruke produkter som inneholder de riktige, aktive ingrediensene (salicilsyre og benzoylperoksid), og ikke minst å få hjelp fra en som kan det. Det finnes også rimeligere, andre alternativer, men i stedet for å forsøke å navigere deg gjennom av dette så tror jeg mange vil være tjent med å søke hjelp fra enten fastlege eller hudlege.

Jeg brukte disse produktene:

Bland de aktive ingrediensene man finner her er:  Benzoyl Peroxide, Menthyl Lactate,Retinol, Glykolsyre, A-vitamin syre. Av andre ingredienser finner man mandelolje, tea tree-olje, forskjellige antioksidanter og botaniske ekstrakter. Produktene kan kun kjøpes fra sykepleiere/leger med autorisasjon, da noen av disse produktene er reseptbelagte. Nå skal det også sies at mitt program var for mine hudproblemer, og at man ikke nødvendigvis behøver en så sterk kur for bedring.

Det var ikke særlig gøy å møte nye folk, når man ser ut som et flassende jordbær. Likevel ble dette nesten som en sminke-detox for meg. Spesielt siden jeg måtte legge bort min lange rekke sminkeprodukter, og kun holde meg til litt pudder fra Bare Minerals. Og ikke bare det, men etter tre måneder var det liksom helt ok å møte verden med et ansikt som kanskje ikke var helt på topp, ettersom det var det som var blitt normalen. Jeg valgte også å gå på kuren lenger enn jeg måtte, og jeg bruker de fleste av produktene ennå – bortsett fra det mest effektive som fører til all flassingen.

Jeg har aldri hatt så fin hud som nå, og selv om det fortsatt kan dukke opp noe i ny og ne, så skjer det sjeldnere, mindre og de forsvinner fortere.

Samtidig vil jeg få påpeke at dette i min mening ikke er for alle, og jeg ville ikke anbefalt dette for noen som ikke har et ordentlig hudproblem. Ikke bare på grunn av hvordan man blir seende ut i tre måneder, men også fordi produktene har en såpass høy pris.

– Ida

(http://beautybyside2.blogg.no/1403009953_hvor_stygg_blir_man_a.html)

Du vil kanskje også like