Blogg

Hud

Hva gjør overgangsalderen med huden?

Copyright Silje Austnes

Overgangsalderen kan være en tøff prosess for mange kvinner. Noen føler faktisk at de nesten eldes over natten, da overgangsalderen kan ha en stor innvirkning både på kropp og sjel. Overgangsalderen kan også medføre forandringer i huden, men dette påvirker ikke alle kvinner likt. Det er mange faktorer som spiller inn på hvordan overgangsalderen kan syns på huden, spesielt da tidligere livsstil og hudtype. Men det finnes råd!

Aging-Process-Skin-Care-Aging-Skin-Fight-Aging-Care-For-Aging-Anti-Aging-Advice-Anti-Aging-Slow-Down-Aging-Aging-Process-Naturally-Aging-Face

Overgangsalderen inntreffer ulikt for alle kvinner, men gjennomsnittet kommer i overgangalderen når man er 51.4 år. Da slutter kroppen og produsere østrogen og progesteron, noe som gjør at mensturasjonen opphører og man ikke lenger er fertil. Hormonforandringer kan bl.a. gi hetetokter, søvnproblemer og humørsvingninger. Huden påvirkes ofte også av overgangsalderen, da den kan oppleves som tørrere og at den mister spensten. Linjer og rynker setter seg da også raskere i huden. Men hva er det som egentlig skjer med huden når man kommer i overgangsalderen?

menopause

Østrogen spiller en viktig rolle for hvor tykk, elastisk, pigmentert og hydrert huden er. Reduserte østrogen nivåer leder faktisk til et stort tap av kollagen i huden,. Kollagen er det som gjør huden sterk og fleksibel. Faktisk så kan opp til 30% av hudens kollagen forsvinne de første fem årene av overgangsalderen, i tillegg 2% i årene etter overgangalderen.

aa83ca_2a8f7ace0d7cb6231fcbfcd79eaaf225

 For å lette på overgangsplager er det viktig å gå til en dyktig lege for å få sjekket hormonbalansen, og evt begynne med nødvendige hormontilskudd. I tillegg er det bra å begynne med kosttilskudd, en daglig coctail av vitaminer, mineraler og antioksidenter for å nære huden og kroppen. Det er også viktig med en god livvstil for å holde huden vakker. Noen smarte tips er å stumpe røyken, trene regelmessig, spise bra og bruke gode hudprodukter.

152651126-a3711366-94f8-4e85-8ee1-0524ab157757

Disse enkle tipsene vil hjelpe betraktelig for å holde en moden hud sunn og attraktiv. Men det er veldig viktig at man bruker hudpleieprodukter og evt tar hudbehandlinger som er effektive og sterke nok til å opprettholde hudens spenst. De fleste bruker altfor svake produkter, noe som gjør at anti-aldrings effekten blir dårlig. Medisinske produkter som Obagi og Zo er derfor et godt alternativ for en hud som trenger å få tilbake glød og spenst.

juvederm1_b4a

I tillegg til en god livstil og effektive hudprodukter kan også rynkebehandlinger med Restylane og Botox være med på å få huden tilbake i form. Men husk at det er ikke snakk om å se 20 år yngre ut, men å fremheve ansiktets naturlige skjønnhet.

Klem Silje:)

 

Husk å følge meg på:

Facebook: Silje Austnes: Beauty & Anti-aging

Instagram: @siljeaustnes

Du vil kanskje også like