Blogg

Hud

Gi deg selv en foryngende ansiktsmassasje

Copyright Silje Austnes

608x304_photo16852Mange har fått en ansiktsmassasje som en del av en hudpleiebehandling i salong tidligere. Å det føles helt fantastisk. Skjønnhetsmessig er det også veldig bra for huden, da det hjelper til å forebygge elastiteststap og strammer opp huden ved å øke blogsirkulasjonen i huden, i tillegg til å gi en nydelig glød. Det kan også hjelpe til med å fjerne oppsamlinger av vann og toksiner i huden, noe som kan få oss til å se pløsete og sliten ut i huden. En ansiktsmassasje gir også et løft til ansiktsmusklene, for et yngre utseende.

Så gi deg selv en ansiktsmassasje daglig, både for de helsemessige fordelene og for en deilig avslapping når du er sliten.

En liten guide for en foryngende ansiktsmassasje hjemme:

Prøv denne 5-minutts rutinen mens du smører deg inn med hudproduktene dine. De første gangene må du nok ha øynene oppe for å følge denne instruksjonen, men etter hvert lukk øynene slik at du kan nyte denne deilige massasjerutinen.

massage step 1 1. Påfør et tynt lag øyekrem rundt hver øye og et lag med din daglige hudkrem over hele ansiktet. Lukk så øynene dine. Plasser flaten på ringfingeren på hver hånd ved starten av hver øyebryn ved neseroten. Stryk ringfingrene med små sirkler fra startstedet og rundt hele øynene. La ringfingrene gli lett over hudoverflaten mens du gjør disse bevegelsene, gjenta øvelsen gjerne flere ganger rundt øynene. Gjør gjerne disse små sirkelbevegelsene over hele ansiktet, avslutt helt under haken.
massage step 2 2. Legg pekefingeren på starten av hvert kinnben (føl med fingrene hvor benet starter). Press forsiktig og roter fingeren over huden. Ikke press for hardt eller dra i huden. Flytt pekefingrene punktvis oppover kinnbenet til du kommer helt opp til øret. Repeter øvelsen over hele kinnet.
massage step 3 3. Legg tommelfingrene på ytterkanten av neseborene, mens fingrene hviler på pannen din. La tommelfingrene forsiktig gli over kinnbenene dine, stopp når du kommer til øret. Repeter øvelsen tre ganger med tommelfingrene. Flytt så tommelfingrene punktvis oppover nesen for så å stryke tre ganger over et nytt område hver gang. Stopp denne øvelsen når du kommer til den delikate huden under øynene. Repeter om ønskelig.
massage step 4 4. Plasser alle fingrene på begge hender over haken, mens tommelfingrene plasseres under kjevebenet. Press forsiktig ned og roter fingrene, men ikke flytt på tomlene. Gjør denne øvelsen langs hele kjevelinjen, helt opp til øret. Repeter 3 ganger, med et passende trykk.
massage step 5 5. Meds håndflatene vender nedover, styk forsiktig under haken og langs kjevelinjen. Bruk annenhver hånd om hverandre. Stryk over hele området.
massage step 6 6. Klapp forsiktig over hele ansiktet med fingrene, for å gi huden glød. La bevegelsen være lett og «sprettende», mens du arbeider raskt over kinn, nese og panne.
massage step 7 7. Til slutt, styk fingrene forsiktig fra brystkassen oppover mot haken med lange elegante stryk. Stryk med begge hendene, annenhvert strøk.

 En deilig ansiktsbehandling, helt gratis!

Klem Silje:)

Du vil kanskje også like