Blogg

Hud

Skjemmende kar i ansiktet?

Copyright Silje Austnes

De fleste av oss sliter med rødhet og sprengte blodkar i ansiktet. Dette kan blant annet komme pga graviditet, sol/kulde eller gener. For mange føles dette kjedelig, da det gjør hudtonen ujevn og ekstra makeup må til.

IPL31

I ansiktet har mange sprengte blodkar spesielt i kinn eller ved neseroten, og dette skaper en konstant rødme i huden for mange. Men både på halsen og brystkassen kan man få sprengte blodkar. Alle disse stedene kan behandles. De sprengte blodårene kan  enkelt fjernes med laser, en behandling som er både rask og effektivt.

Laserbehandling av sprengte blodkar i ansikt gjøres hos Beths Medispa med ALMA laser. Behandlingen gjøres av min fantastiske kollega, Kosmetisk sykepleier Kristin Von Zernichow, som har mange års erfaring innen denne type behandlinger.

lux-g-b-a-blood-vessels-450-pixels

Behandlingen er rask og effektiv, det «stikker» litt i huden under behandlingen, men er lite smertefult. De sprengte blodkarene fjernes ved at laserstrålen varmer opp hemoglobinet i blodet, dermed ødelegges proteinet som sitter i veggen i blodkaret. Årene klapper da sammen og vil gradivs skilles ut av kroppen. Årene vil etter behandlingen bli litt hovne og røde, deretter kan de se ut som små grå prikker en periode før de forvinner i løpet av kort tid.

blodkar02

Behandlingen gjentas 1-3 ganger i gjennomsnitt, hver 4.-6. uke til ønsket resultat. Dette er viktig å huske på slik at man tar behandlingen i god til før sommeren. Det som er viktig å huske på når det gjelder karfjerning med laser er at både 6 uker før og 6 uker etter behandling kan man ikke ha solt seg eller vært i solen med området som skal behandles. Høsten og vinteren er derfor perfekt tid for å fjerne sprengte blodkar.

1688910-12-1363462502307-n400

Disse kan ikke behandles med laser for sprengte blodkar: Gravide, ammende, de med hudinfeksjoner i området, om man bruker medisiner som gir økt lysømfintlighet eller om man er under 18 år. Gi alltid behandleren beskjed om du bruker noen medisiner eller lider av noen sykdommer.

Tips:

  • Bruk minimum solfaktor 30 i ansiktet året rundt, dette er med på å forhindre dannelsen av sprengte blodkar i ansikt.
  • Beskytt huden også på vinteren, ved sterk kulde eller ekstremvær, dekk gjerne til ansiktet med f.eks et skjerf.
  • Overgangen fra kald luft til varm luft, spesielt på vinterstid, kan øke sjansen for sprengte blodkar. Så ikke hopp i en glovarm dusj like etter en lang tur i kald vær, gi kroppen litt tid til å gradvis varmes opp.

 Klem Silje:)

Du vil kanskje også like