Blogg

Hud

Dagbladet.no: Guttas skjønnhetsvaner

Copyright Silje Austnes

Skjermbilde 2013-07-25 kl. 13.19.29

Mange menn bruker en kroppssåpe eller sjampo når de vasker ansiktet i dusjen

Les hele artikkelen her

Okay, gutter. Helt ærlig nå: Hvor mange ganger har dere lurt dere til en håndfull av kjærestens bodylotion – for så å påføre den i ansiktet?

Aldri? Det tror vi ikke noe på!

Så enten du er gutt på jakt etter gode rutiner foran speilet, eller en jente som skal shoppe skjønnhetsprodukter til kjæresten: Her kommer tipsene dere trenger!

– Bør investere i egne produkter

– Gutta smører seg ofte med det første og beste de finner på baderomshyllen – alt fra kjærestens håndkremer til ansiktsmasker, sier skjønnhetsblogger og kosmetisk sykepleier, Silje Austnes.

Hun påpeker at det er særlig ett produkt som absolutt ikke er tilpasset huden i fjeset – og det er nettopp en bodylotion:

– Den kan gi deg både fet hud, kviser og akne, sensitiv og rødmusset hud, store porer, eller i ekstreme tilfeller utbrudd av ulike hudlidelser som perioral dermatitteller rosacea. sier Austnes og fortsetter:

– Mange menn bruker gjerne en kroppssåpe eller sjampo når de vasker ansiktet i dusjen. Det er heller ikke med på å fremme god hudhelse, og kan føre til tørr og irritert hud.

Stine Skivik, makeupartist og markedskoordinator i kosmetikk-kjeden Blush.no, påpeker at det er viktig at mennene bruker produkter som er tilpasset nettopp dem.

– Det er selvfølgelig ikke krise om gutta bruker kjærestens produkter i ny og ne. Men det er lurt å investere i egne produkter fordi huden til menn er mye grovere og tykkere enn vår hud, sier Skivik.

Skjermbilde 2013-07-25 kl. 13.21.49

Guttas skjønnhetsvaner

Skivik forteller om en stadig større økning i salget av skjønnhetsprodukter til menn.

– Det er ikke lenger flaut å ta vare på huden ved å for eksempel ha hudpleieprodukter i treningsbagen. Det gjør det definitivt lettere for gutta å holde fast på gode hudpleierutiner, sier Skivik.

– Når de først har prøvd en ansiktskrem eller skrubb, og ser hvordan huden kjennes og ser ut, blir de som regel hekta, legger hun til.

Ifølge Austnes får vi jenter mye «gratis» beskyttelse og pleie gjennom våre daglige skjønnhetsrutiner, og at det er mangelen på de samme rutinene som gjør at gutta bør ta hensyn og være obs på sin hud og sine rutiner foran speilet.

– Det er nesten en norm at jenter og damer begynner å ta vare på huden, og de starter ofte tidlig i tenårene når de begynner med sminke. Spesielt det å rense huden morgen og kveld, samt bruke mineralsminke med solfaktor i. At menn er opptatt av hudpleie er mer «nytt» og moderne i samfunnet, men det blir gradvis mer normalt, sier Austnes.

– Fuktighet er viktig

Rens er viktig, både morgen og kveld, for å fjerne overflødig talg.

– Også gutta bør skrubbe huden jevnlig, spesielt før barbering. Det rengjør i dybden, mykgjør skjeggveksten, fjerner døde hudceller og gir en flott glød til ansiktet, sier Skivik.

Mange gutter dropper fuktighetskremen helt, og Skivik påpeker derfor viktigheten av å gi huden fuktighet og pleie – uansett hudtype.

– Etter barbering blir huden ofte sår og litt tørr, og en lett fuktighetskrem hjelper mot nettopp det, sier Skivik og fortsetter:

– Gutter som er mye ute, enten i jobb eller på fritiden, bør velge en dagkrem med solfaktor for å beskytte mot skadelige UV-stråler.

Det sier Austnes seg enig i:

– Om du ønsker å holde huden sunn og spenstig, må du legge en liten innsats i det. Spesielt med tanke på den økende forekomsten av hud-og føflekkreft i Norge bør han beskytte huden hver dag med en høy solfaktor – både i ansiktet og på kroppen.

Skjermbilde 2013-07-25 kl. 13.23.08

Riktige produkter

Ifølge Austnes er forebygging bedre enn å reparere, spesielt når det kommer til å holde huden fin. Gutta bør derfor begynne med gode produkter allerede nå.

– Mange menn liker det enkelt på hudpleiefronten, så det bør ikke være for mange produkter de trenger å påføre. En god rens, en hudkrem, solfaktor og eventuelt en ansiktsskrubb stående i dusjen er nok for de fleste, sier Austnes.

– Skal du virkelig slå på stortromma, kan du vurdere å kjøpe deg en egen nattkrem som gir ekstra pleie om natten, og en øyekrem som beskytter den sarte huden rundt øynene, legger Skivik til.

Ikke glem at feil kremer kan gjøre vondt verre, og at det derfor kan være lurt å oppsøke profesjonell hjelp til å få tilpasset produktet for akkurat din hudtype og dine behov.

– Ta med kjæresten til hudbehandleren din, så får han spesialtilpasset et godt hudprogram. Om han er sløv med å kjøpe nye produkter selv, kan jo det være en super bursdagsgave, sier Austnes

Du vil kanskje også like