Blogg

Sunn påskesnacks

Copyright Silje Austnes

God mat hører påsken til, men det være godt å bytte ut noe av snacksen med et næringsrik og lettere måltid.

IMG_1390

Kutt en papaya i biter, press en hel lime over. La den stå i romtemperatur i 10 minutter. Spis og nyt!

Fantastisk godt og sunt for kropp og sjel:)

Papaya er kalorifattig, men fiberrik. Rødfargen kommer fra fargestoffene lutein og zeaxantin. Den inneholder mer vitamin C enn appelsinen, og er derfor en flott variasjon fra det kjente. Et spennende stoff vi finner i papayaen, er enzymet papain.

Vi trenger å spise mer kostfiber, og papayaen inneholder i så måte mye kostfiber per kalori. Kostfiberet er super føde for tarmbakteriene våre, og når bakteriene har det bra, styrkes immunforsvaret vårt og vi får færre mage- og tarmplager. Kostfiberet får også fart på fordøyelsen. Lutein og zeaxantin er i familie med betakaroten, men har ikke vitamin A-effekt i kroppen. Derimot er de kraftfulle antioksidanter. Vitamin C er både et vitamin og en antioksidant, og kan, i tillegg til å sikre jernopptak fra kornvarer og styrke immunforsvaret, beskytte cellene våre mot harskning og for tidlig aldring. Papain virker mørnende på kjøtt og hjelper oss med fordøyelse av proteiner. Perfekt i påsken hvor lam ofte står på menyen.

God påske alle sammen:)

Klem Silje:)

Du vil kanskje også like