Blogg

In love with green young coconuts

Copyright Silje Austnes
Jeg er hektet! På kokosvann! Hvem trenger vel energidrikk eller brus når man kan nyte denne leskende drikken?

Jeg har vært glad i kokosvann lenge, men etter å ha drukket helt fersk kokosnøttvann nå i helgen i London (whole foods), fikk jeg igjen blod på tann..

Kokosvann er ikke bare utrolig godt, det er også bra for helse og skjønnhet.

6776854-green-coconut-with-water-splash-isolated-on-white-1

Kokosvann er ikke det samme som kokosmelk, som er den kremete væsken som lages av revet kokoskjøtt (fra eldre, brune kokosnøtter) og vann. Kokosvann er juicen som finnes på innsiden av unge, grønne kokosfrukter. Det er også den eneste isotoniske drikken fra naturen (isotonisk betyr at den har samme elektrolytt-balanse som vi har i kroppens eget blod).

kokosnøttvannVannet er nemlig ikke bare forfriskende på smak og tynnere i konsistensen enn kokosmelk. Det inneholder også langt færre kalorier, lite sukker og kun en minimal mengde fett.

Kokosvann inneholder fire eller fem ganger så lite sukker sammenlignet med cola eller vanlig fruktjuice. Det er også en svært god kilde til C- og B-vitaminer, samt protein, kalsium, jern, mangan, magnesium og sink. I tillegg inneholder det også næringsstoffet cytokinin, som forskere tror at kan spille en viktig rolle i menneskers helse, blant annet ved å senke risikoen for kreft.

IMG_1222En annen årsak til at kokosvann har blitt populært, er at det er proppfullt av elektrolytter, som er viktige i kroppen når det gjelder alt fra væskebalanse til nerveimpuls-generering. De er også svært nyttige i forhold til å forhindre utviklingen av kramper i musklene. Mineralet hjelper til med å opprettholde væskebalansen i kroppen, og gjør at kroppen hydreres kjappere. I tillegg inneholder kokosvann høye nivåer av laurinsyre, som antas å ha antibakterielle egenskaper.
sweet-young-coconuts-csSom om ikke dette var nok, så har det i tidligere studier også blitt hevdet at kokosvann kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, forbedre blodsirkulasjon, regulere fordøyelsen og minske magesmerter.

Så drikk og nyt denne skjønnhets- og helsebringende drikken med god samvittighet:)

Klem Silje:)

Du vil kanskje også like