Blogg

Betacaroten juice boost

Copyright Silje Austnes

En kald desemberkveld trenger alltid litt lys og varme:)

750 gram økologiske gulrøtter, 1/2 økologisk slangeagurk og 3 cm skrelt økologisk ingefær. Nevnte jeg at alt er økologisk?;)

Putt i juicemaskinen og nyt:)

Den oransje grønnsaksjuicen er rik på betakaroten, som omdannes til A-vitamin i kroppen vår. Vitaminet er viktig for synet og huden, samtidig som det er med på å styre vekst og utvikling. Når du spiser gulrøtter, får du også i deg viktige stoffer som kalium, folinsyre, jern, karoten, magnesium og kopper.

Og spiser du gulrøtter hyppig, kan dette være med på å senke blodets kolesterolnivå, som igjen forhindrer fettavleiringer på arterieveggene. Den populære rotfrukten kan også redusere faren for blodforgiftning og den bekjemper aktiviteten til listeria- og salmonellabakterier.

Grønnsaken skal i tillegg hjelpe mot anemi, kronisk tretthet, dårlig nattsyn, magesår og tarmproblemer. Dessuten brukes den til å øke melkeproduksjonen til ammende kvinner.

 

Klem Silje:)

Du vil kanskje også like