Blogg

Pink beauty juice

Copyright Silje Austnes

Ingenting smaker og er bedre for kroppen enn et stort glass hjemmepresset juice. Sunnhet og vitaminer i hver eneste slurk, å veldig enkelt å lage om man har en juicepresse tilgjengelig selvfølgelig.. (noe jeg anbefaler alle å anskaffe!)

Min store favoritt nå på høsten er rødbetejuice: 2 store økologiske rødbeter (skrelte)+1 økologisk rødt eple. Det smaker helt fantastisk, eplet skjuler nemlig den lette «jordsmaken» som rødbeter ofte har. En enkel måte å få i seg mer frukt og grønnsaker.

Rødbeten er rik på kostfiber og B-vitaminet folat. Som de fleste andre grønnsaker inneholder den også en del kalium, samt små mengder av en rekke vitaminer og mineraler. Den flotte fargen skyldes en kombinasjon av lillafarge (betacyanin) og gulfarge (betaxantin) og gjør rødbeten til en god antioksidantkilde. Når vi spiser rødbete, vil antioksidantene i fargestoffet være med på å beskytte cellene i hele kroppen og dermed holde oss unge! Det liker vi!

Nytes aller best i et pent glass, hverdagsluksus.

Klem Silje:)

Du vil kanskje også like