Blogg

Beautyfood: Mitt kosthold

Copyright Silje Austnes

Et riktig sammensatt kosthold er veldig viktig for å se vakker, ung og frisk ut. Ikke all verdens Botox, Restylane, plastisk kirurgi eller antiage kremer kan gjøre oss virkelig flotte uten at kroppen er sunn også innvendig. Riktig kosthold og naturlig skjønnhet går hånd i hånd, de utfyller hverandre perfekt.

Jeg er veldig opptatt av å ha en sunn og balansert diett, både for helsen og utseendets skyld. Både «Raw food» og «Supermat» er en viktig del av mitt daglige kosthold, men jeg spiser selvfølgelig også noe kokt/stekt mat. Dette kostholdet har jeg hatt i flere år, faktisk lenge før det ble kjent i Norge (men det er herlig at sunn mat har blitt trendy!).

Jeg spiser rett og slett mye friske økologiske grønnsaker, bær, frukt, frø og nøtter. Mat i sin opprinnelige form, gjerne ukokt eller ikke stekt, dvs at alle næringsstoffene er inntakt. For en ekstra «boost» i kostholdet suplementerer jeg med «superfood», for å øke næringsinnholdet i maten jeg spiser. Jeg spiser sjelden rødt kjøtt og fjærkre, men prøver å spise en del fisk (gjerne økologisk!).

Jeg spiser ikke gluten, gjær, sukker eller melkeprodukter fra ku, det tåler jeg desverre ikke. Prosessert og sprøytet mat unngår jeg så mye som mulig.

«-Men hva spiser du da?», tenker du kanskje?

Det er egentlig ikke umulig å ha et godt og variert kosthold uansett. Hjemmebakte grove glutenfri rundstykker og brød, linser og bønner,  smoothies og juicer, salater og supper, søtpoteter med hummus, indisk og asiatisk mat, tapas, rawchocolate, chevre, ekte fetaost og manchego ost.. you name it, Ill eat it:) Sunn mat trenger ikke være kjedelig eller vanskelig.

Jeg er altså ingen stor fan av hverken lavkarbo eller kaloritelling. Quick fix er ikke veien å gå mener jeg, men et sunt balansert kosthold som en naturlig del av din livsstil. Kosthold handler om balanse, kroppen trenger riktige næringsstoffer for å bygge sterke og friske celler. Hvor mye man trenger av karbohydrater, fett eller proteiner er ulikt for alle, faktisk fra dag til dag, balanse er nøkkelordet.

Om det er et ønske for det så kan jeg gjerne poste innlegg med bilder og oppskrifter her på bloggen? Ellers så legger jeg jevnlig ut bilder og oppskrifter på Instagram (@siljeaustnes) av mine fargerike måltider!

Klem Silje:)

ps:  Fanatisk?! Nei, pepsi max og salt potetgull hører lørdagen til:)

Du vil kanskje også like