Blogg

Rosacea: Obagi RosaClear

Copyright Silje Austnes

Mange plages av Rosacea, uten å vite at det er denne hudlidelsen som er grunnen til «problemhuden» og/eller de rødmussede områdene i ansiktet.

Jeg var tidligere med i en artikkel i kvinnebladet «Hjemmet» der min pasient Monica fortalte om sine tidligere hudplager pga rosacea, å hvordan hun ble kvitt hudproblemene ved hjelp av Obagi RosaClear.

 Kanskje kan noen av dine hudproblemer være pga at du også har rosacea?

Hva er rosacea?

Rosacea er en relativt vanlig hudlidelse som rammer ca 5-10 % av befolkningen. Det er en kronisk hudtilstand som karakteriseres ved rødhet i ansiktet, særlig på kinn, nese, hake og panne. Symptomer kan også være vedvarende rødme og varme i huden, samt irritert hud. Noen plages også med kviselignende utbrudd og røde nupper.
Den egentlige årsaken til rosacea er ikke kjent, men man går ut fra at det skyldes en kombinasjon av miljø og arvelig disposisjon. Behandling kan lindre og redusere symptomer.

Hva kjennetegner rosacea?

  • Vedvarende rødhet i ansiktet, spesielt på nese, kinn, hake og panne
  • Kviselignende utslett som røde nupper og kviser
 • Noen får også sårhet og irritasjon i øynene

Hvem får rosacea?

Rosacea rammer først og fremst de med lys hud.  Både menn og kvinner kan utvikle rosacea, men kvinner har tre ganger så stor sjanse for å utvikle rosacea som menn. De første symptomene starter oftest etter fylte 30 år.

Faktorer som kan utløse eller forverre tilstanden er:
 • Sol
 • Krydret mat
 • Ekstreme temperaturer
 • Vin
 • Stress

Sol kan for mange forverre rødhet og utbrudd i huden. Det er derfor viktig å bruke en solkrem med minimum faktor 30 som har fysiske filtre. Sinkoksid og titandioksid er fysiske filtre som gir god beskyttelse mot UV stråler og reduserer sannsynligheten for irritasjon i huden.

Hvordan virker Obagi Rosaclear™ ?

Rosaclear er en kremserie som roer ned huden og demper rødhet og irritasjon. Serien består av flere produkter basert på milde ingredienser og er uten parfyme, oljer og alkohol. Produktene er dermatologisk og allergitestet.

 • Obagi Rosaclear™ Gentle Cleanser er en mild og drøy rens med aloe vera. Den fjerner skånsomt smuss og er godt egnet for rød og irritert hud. Den masseres godt inn i ansiktet, skylles av med lunkent vann og brukes både morgen og kveld.
 • Obagi Rosaclear™ Hydrating Complexion Corrector er godt egnet for rød og irritert hud. Med aloe vera, arnika, allantoin og sea whip dempes irritasjon. I tillegg inneholder den mica, et pigment som reduserer rødhet i huden. Kremen anvendes på røde og irriterte områder etter behov.
 • Obagi Rosaclear™ Skin Balancing Sun Protection SPF 30 er spesielt utviklet for rødflammet og irritert hud. Den inneholder både titandioksid og sinkoksid som gir god beskyttelse mot UV stråler og reduserer sannsynligheten for irritasjon i huden.

Klem Silje:)

Du vil kanskje også like