Blogg

Sommerblek? 10 tips for en nydelig farge!

Copyright Silje Austnes

Det regner i hovedstaden, men det er heldigvis mulig å få litt farge på kroppen uten å ligge timesvis i solen! Selvbruning er en sunn og effektiv måte å få en sommerbrun glød, uten fare for hverken hyperpigmentering, rynker eller hudkreft. Men å få til en jevn og pen farge er alt annet enn enkelt, om man ikke har noen små triks på lager…

1. Ta en dusj! Da vet du at huden er helt ren slik at kremen vil trekke jevnt inn i huden. Bare pass på at huden er helt tørr før du påfører selvbruningskremen.

2. Barber leggene før du påfører selvbruningen!

3. Peel/skrubb huden samme dag eller dagen før påføring av selvbruning. Da får du bort døde hudceller på hudens overflate. Fargen vil dermed bli jevnere og holde lenger. I ansiktet bruk en peeling spesielt tilpasset for ansiktshud.

4. Smør inn albuer, knær og andre partier som har grov/tørr hud med en fet fuktighetskrem før du påfører selvbruningen. Da vil ikke disse hudområdene kunne trekke til seg mer farge, å du vil få et jevnere resultat.

5. Ta på plasthansker eller smør inn hendene med en tykk fuktighetskrem, å vask hendene grundig etter du er ferdig med påføringen av selvbruning. Dette for å unngå at hendene/håndflatene blir unaturlig brune.

6. Vent med å dusje 6-8 timer etter påføringen av selvbruing. Slik er du sikker på at fargen er ferdig utviklet.

7. Oppretthold fargen ved å smøre deg inn hver 4-5. dag, men ikke smør deg for ofte. Smør bare et lag hver gang, å være unaturlig brun er ikke pent!

8. I ansiktet kan du med fordel blande selvbruningen med litt ansiktskrem, for å få et mildere og mer naturlig resultat. Husk ører og nakke! Tørk lett over øyenbryn, hårfeste og andre steder med mye dunhår, med en bomullsdott for å unngå at disse områdene trekker til seg for mye farge.

9. Ta deg god tid! Smør med sirkulære bevegelser, start med leggene og jobb deg oppover. Pass på overgangene mellom ansikt til hals, på føttene og ved håndleddene. Her er det viktig at det er en jevn farge for et naturlig resultat.

10. Finn din perfekte selvbruingskrem. Vi har alle forskjellig hudtone, så selv om en selvbruing ser fantastisk ut på din venninne, så kan resultatet se gult ut på deg.

GJØR DEG KLAR FOR SOMMEREN:

 Bilde: minmote.no

  Klem Silje:)

Du vil kanskje også like