Blogg

Kviser / Acne – Obagi Clenziderm M.D.

Copyright Silje Austnes

Kviser er en vanlig, sammensatt hudlidelse som skyldes betennelse i talgkjertelen. De fleste opplever å få kviser i puberteten grunnet økt testosteronproduksjon (androgen stimuli) som igjen stimulerer til økt talgproduksjonen.

Men noen opplever utbrudd av kviser opp til 40-50 års alderen, noe som kan være veldig fustrerende for mange. Her er det hormoner, kosthold, arv og stress som er årsaken til utbruddene. Kvinner som hele livet har hatt en flott hud, opplever også å få kviseutbrudd under og etter graviditet.

Det er estimert at mer enn 85 % av befolkningen mellom 11 og 30 år er plaget med kviser. I tillegg til at dette kan oppleves som smertefullt og emosjonelt frustrerende, kan kviser sette synlige spor i huden som acnearr og hyperpigmentering.

For å unngå dette er det viktig å redusere utbruddene tidlig. Det er viktig å forebygge at utbruddene kommer med riktige produkter, ikke bare behandle en eksisterende kvise. Å ha en vakker hud er for mange ikke en selvfølge, man må jobbe med huden på flere områder for å holde den ung, jevn og spenstig.

Obagi CLENZIderm M.D. er et enkelt behandlingssystem som virker mot de vanligste årsakene til kviser:

– Overskudd av talg
Opphopning av døde hudceller
– P.akne bakterien.

Clenziderm kan brukes av både de med fet hud, normal hud og sensitiv hud. Clenziderm tilpasses din hud og dine behov.


CLENZIderm M.D. inneheld en patentert, flytande form for benzoyl som er 1/10.000 tynnare enn andre former for benzoyl peroxid. Dette gjør at CLENZIderm M.D. trekker raskt inn i huda og går til angrep på kilden for betennelsen og dermed reduserer utbrudd av acne kviser. Studier viser at CLENZIderm M.D. gir reduksjon av sorte prikker (komedoner) og kviser allerede etter 2 uker.

Clenziderm er helt fantastisk i behandling av kviser, selv om man har et stort eller mindre acneproblem. Det hjelper både de som får kviser «hver dag» og de som opplever utbrudd en gang i mnd i forbindelse med f.eks mensturasjon.

Har man problemer med kviser og acne i ansikt eller andre steder på kroppen, anbefaler jeg å prøve et dokumentert medisinsk hudprogram, isteden for å legge igjen tusenvis av kroner på hudpleiebehandlinger og kremer.

Et medisinsk hudproblem må behandles med reseptbelagte produkter som er effektive og sterke nok til å behandle hudproblemet. Før behandling med reseptbelagte legemidler må konsultasjon med ansvarlig lege på Beths Meddispa gjennomføres.

Alle som begynner med Obagi CLENZIderm M.D. får før oppstart tilpasset et individuelt program, å følges tett opp med kontroller hos helsepersonell, da det er et medisinsk reseptbelagt hudprogram.

Du vil kanskje også like