Blogg

Side2.no – Restylane

Copyright Silje Austnes

Jeg får daglig spørsmål om leppeforstørrelse, hva man kan forvente og hvordan behandlingen foregår. En tidligere artikkel, i anledningen norgespremieren på to nye restylanetyper på www.side2.no, forklarer dette på en enkel og grei måte. Artikkelen er skrevet av Ida Beate Klokk.

Foto: May-Synnøve Hansen

«Neida, journalisten selv har ikke testet, men vi fulgte en som gjorde det!

– Når man skal sette restylane i lepper vil de fleste behandlere sette xylocain bedøvelse i leppen før behandlingen, da kjenner man svært lite under inngrepet. Ikke alle salonger tilbyr dette, i tillegg til at noen pasienter ikke føler at de behøver bedøvelse, sier kosmetisk sykepleier Silje Austnes til Side2.

– Første gang man setter restylane i leppene kan det være mer behagelig for pasienten å være bedøvet, spesielt om man er nervøs før behandlingen. Andre gangen vet pasienten mye mer hva han eller hun går til, da er det noen som er tøffe nok til å gjøre dette uten.

Nyheter
Forrige uke ble det lansert to nye typer restylane i Norge, nemlig Restylane Lip Volume og Restylane Lip Fresh.

Restylane brukes som oftest til leppeforstørrelse og til behandling av rynker og furer i ansiktet. Restylane er en krystallklar gel som inneholder hyaluronsyre. Hyaluronsyren binder vann og tilfører huden fuktighet og volum.

Lip Volume er en mykere type restylane, som gir volum uten at de naturlige konturene rundt leppene forsvinner. I tillegg har denne typen lidocaine i seg, noe som skal gi mindre ubehag under inngrepet.

– Du blir litt stiv i leppene i et par dager, men det er alt. Dette stoffet er veldig mykt, og leppene vil kjennes helt normale ut etter et par dager, sier Austnes.

Restylane Lip Fresh er for deg som har tørre lepper, eller for deg som har mistet den naturlige rødfargen og fuktigheten i leppene. Den forandrer ikke stort på volumet av leppene, men skal gi leppene et friskere og yngre utseende.

Foto: May-Synnøve Hansen

Hjertebank
Alle har hørt om restylane, og de fleste vet om noen som har tatt det. Men for oss som bare har sett det på TV, så ser det utrolig vondt ut. Charlotte Elveland (25) hadde tenkt lenge på å få litt større lepper, og bestemte seg for å teste nye Lip Volume.

– Jeg er utrolig nervøs, sier Elveland, og tripper med bena.

Før inngrepet forteller Austnes detaljer om mulige bivirkninger, hva hun skal gjøre under inngrepet, og hva man må passe seg for etter man har tatt restylane. Elveland må også signere en kontrakt.

Så er det tid for nåler. Bedøvelse settes i først, og deretter restylane. Om vi skal være helt ærlig, så ser det ganske brutalt ut. Men Charlotte selv kjente ingen smerte under inngrepet.

Like etterpå var Charlotte naturligvis svært opphovnet.

FØR OG ETTER.: Etterbildet er tatt like etter inngrepet, og representerer ikke det endelige resultatet.
FØR OG ETTER.: Etterbildet er tatt like etter inngrepet, og representerer ikke det endelige resultatet.
Foto: May-Synnøve Hansen

Vurder utifra det du har
– Jo yngre man er, jo mer opphovnet blir man. Det er fordi man har mer blodsirkulasjon i kroppen. Det er den første og andre dagen som er verst. Men det er helt ok å gå på jobb dagen etter. Når man har kommet til dag fire eller fem, så vil hevelsen ha lagt seg, sier Austnes til Side2.

Etter man har tatt restylane er det viktig å holde seg i ro og ikke legge sminke over munnen på minst seks timer. Man burde heller ikke trene eller drikke alkohol samme dag.

Silje påpeker at det er viktig at man tar utgangspunkt i den anatomien man har, når man vurderer å forstørre leppene sine.

– Mange som kommer inn har med seg bilder av kjendiser og lignende. Men det fungerer ikke slik. Det er ikke alle som har anatomien til å ha så store lepper, og da vil det se falskt ut. Det er viktig for meg at leppene ser ekte ut.»

Er det noen som har spørsmål om hudforyngelse, hudproblemer, restylane o.l, send meg gjerne en mail på asilje@hotmail.com 
Klem Silje:)

Du vil kanskje også like