Blogg

Er du sint eller?

Copyright Silje Austnes

Mange opplever spesielt nå mot sommeren at «sinnarynken» kommer ekstra godt frem. Mysing mot solen eller kanskje hverdagens stress gjør at vi sitter å spenner muskelaturen mellom øyene. Da får noen høre eller føler selv at man har et sint eller strengt uttrykk. Man kan også oppleve å få spenningshodepine eller migrene. Dette er hos noen et vanlig problem, for både menn og kvinner. Men problemet kan enkelt behandles!

Injeksjonsbehandling med virkestoffet Botulinumtoxin-A (Botox/vistabel/azzalure), er et stoff som har fått stor anvendelse innen medisinen de siste årene. Det hindrer små muskelgrupper fra å trekke seg sammen, og den overliggende huden jevnes og glattes dermed ut.

Botox injiseres, ved hjelp av en svært tynn nål, direkte i musklene som sammen utgjør den såkalte sinnarynken (glabella). Her vil virkestoffet Botulinumtoxin-A hindre overføringen av et kjemisk stoff som gir informasjon om sammentrekning til muskelen. Det hindrer små muskelgrupper fra å trekke seg sammen, linjer kan dermed ikke dannes, og den overliggende huden jevnes og glattes dermed ut. Man får et lettere uttrykk i ansiktet, og spenningshodepine/migrene kan i noen tilfeller reduseres.

Denne behandlingen vil ikke gjøre deg stram eller fremmed, men den får musklene mellom øyenbrynene til å slappe av, dermed vil linjene reduseres eller forsvinne. Du får et rolig avslappet uttrykk, ved at sinnarynken ikke kan strammes. Man ser helt ut som seg selv. Resultatet kommer iløpet av 12 dager etter behandlingen. Effekten sitter i 3-5 mnd.

Hos noen har linjene satt seg som dype furer i sinnarynken, da kan behandlingen evt kombineres med Juvederm eller Restylane for å glatte linjene ytteligere. Da fylles linjene ut i tillegg til at botox får musklene til å slappe av.

 

Dette er en svært populær behandling blant både kvinner og menn. Behandlingen er rask å utføre, med liten risiko for komplikasjoner.

Du vil kanskje også like