Blogg

Hud

Vårsolen er her:)

Copyright Silje Austnes

Nå har våren kommet (iallefall her i Oslo), å det er på tide å begynne med ekstra god beskyttelse av huden. For en ekstra god beskyttelse i tillegg til solkrem anbefaler jeg å bruke et vitamin-c serum på huden. Dette gir en lagvis god beskyttelse mot UV-stråler.

Når man soler seg er det L-ascorbinsyren fra c-vitaminserumet som blir ofret først, isteden for L-ascorbinsyren som finnes naturlig i din egen hud. Det er derfor viktig at man tilfører huden L-ascorbin, fra et c-vitamin serum eller krem, for å beskytte cellene i huden fra solen. C-vitaminer vil også gi deg en friskere hud, med mer glød.

I journal of Cosmetic Dermatology er det publisert en studie som dokumenterer at vitamin C, gir huden en svært viktig beskyttelse. Tilførsel av 10 % vitamin C serum, reduserer antall celler skadet av solen med hele 40-60 % og reduserer skader på DNA med hele 62 %.

Jevnlig bruk av Obagi Professional-C bidrar til å:
  • Øke kollagen og elastinproduksjonen
  • Beskytte og forsterke hudcellene
  • Redusere linjer og rynker
  • Dempe ujevn hudtone
  • Gi spenstigere hud
  • Øke fuktbalansen i huden
  • Gi en sunn glød
Obagi Professional-C er oljebasert og virker mykgjørende på huden. Serumet finnes i 10% som er godt egnet for tynn og ung hud, mens 20% passer godt for eldre og grovere hud. Vi har også et 5% serum tilpasset den ømfintlige huden rundt øynene.
Obagi Professional-C passer for alle hudtyper, de gir både god beskyttelse og bidrar til en jevnere brunfarge.
TIPS: Beskytt også huden innenfra. Huden er det siste organet som får antioksidanter fra maten vi spiser, så husk å spise MASSE frukt og grønt for å holde hudens egne L-ascobinsyre på topp! Fersk hjemmepresset juice og hele sitrusfrukter er gode kilder til vitamin-c, så kos deg med god sammvittighet:)

Du vil kanskje også like