Blogg

Hud

Tunge øyelokk

Copyright Silje Austnes

Å utvikle tunge øyelokk eller poser under øynene er noe som de fleste vil oppleve iløpet av livet. Tendensen til hudoverskudd og/eller fettposer både over og under øynene er svært individuell. I tillegg til alder og livsførsel vil også arv spille en sentral rolle i utviklingen av disse. Derfor kan noen i relativ ung alder også kunne ha problemer med for mye hudoverskudd og fettposer både på øvre og/eller nedre øyelokk.

Mange med tunge øvre øyelokk går konstant og strammer pannemuskelaturen for å heve øyenbrynene, og dermed stramme øyelokkene opp pga tyngden fra disse. Denne uvanen er slitsomt i lengden, å kan gi hodepine/migrene og kraftige linjer i pannen. Mange vet ikke at tunge øyelokk kan være årsaken til dette. Ved lavtsittende bryn kan også et panneløft være et alternativ. Botox innsprøytning kan også heve brynene noe, for et mer åpent blikk.

De med hudoverskudd og poser under øynene får ofte høre at de ser trøtte ut, selv etter en god natts søvn. Dette går ofte utover selvfølelsen og man føler seg eldre enn hva man er. Dette kan også være vanskelig å dekke over med makeup. Alder er derfor ingen god indikator på hvem som vil trenge en øyelokksoperasjon. Men for de yngste, spesielt i 20-30 års alderen, kan det i mange tilfeller hjelpe å sette små mengder Restylane under øynene.

Noen ønsker også øyelokkskirurgi pga assymetri i øyelokkene, eksempel på dette på bildet under.

Om man har spørsmål om øyelokkskirurgi, så anbefaler jeg å enten kontakte fastlege eller en medisinsk klinikk som utfører dette inngrepet, for vurdering.

Alle de tre dyktige plastikkirurgene på Colosseumklinikken utfører alle øyelokkskirurgi, å har lang erfaring med denne typen plastikkirurgi.

 Fra venste: Knut Christian Skolleborg, Tomm Bjærke og Helge Einar Roald.

Klem Silje:)

Du vil kanskje også like