Blogg

Dr. Zein Obagi – Obagi Nu-Derm

Copyright Silje Austnes

Dr. Zein Obagi:

Innovatør, vitenskapsmann og hudlege, Dr. Zein Obagi, anses som en av verdens fremste eksperter på hudforbedring. På midten av 80-tallet utviklet han det medisinske hudpleieprogrammet Obagi Nu-Derm. Den gang utfordret han tradisjonell behandling av hud. I dag er ikke hans ideer lenger så overraskende og Obagi Nu-Derm har posisjonert seg som det foretrukne kremprogrammet blant leger og plastikkirurger over hele verden og omtales ofte som ”The Golden Standard”.

Jeg var så heldig å bli invitert med til Stockholm for å møte Dr.Obagi i fjor. Et stort øyeblikk siden Dr.Obagi er for den medisinske hudpleiebransjen nesten det samme som The Beatles er for musikkbransjen! Hvem skulle tro at denne mannen er i 70 årene forresten?

Obagi Nu-Derm:

God hudhelse kjennetegnes av en glatt og fast hud, med en frisk og jevn fargetone, uten skader eller medisinske problemer. Ung, sunn hud fornyer seg selv hver 5. – 6. uke, men under påvirkning av alder, gener og miljø avtar denne prosessen.  Dette resulterer i ujevn hudtone og overflate samt redusert spenst og elastisitet.  Etter hvert befinner vi oss stadig lenger fra barndomshudens klare rosenglød… Av ytre årsaker som akselererer hudens aldring er solen vår absolutt verste fiende, men også stress, tobakk, hormonelle endringer og sykdommer er med på å skade huden.

For at et kremprogram skal klare å påvirke huden må det ha evne til å penetrere ned i lærhuden og påvirke cellene både i overhuden og lærhuden. Da må det kraftige medisinske komponenter til!

Kremprogrammet Obagi NU-derm inneholder blant annet A-vitaminsyre og hydrokinon som sammen virker både slik at pigmentflekker og hudforandringer forbedres. Alle som begynner med programmet får før oppstarten et tilpasset program, og ettersom det er et medisinsk kremprogram startes behandlingen under veiledning av medisinsk personell som er utdannet i behandlingssystemet. Alle som begynner med Obagi Nu-Derm, får før oppstart tilpasset et individuelt program av meg.

Kremprogrammet består av ulike produkter, som man anvender etter en spesiell prosedyre tilpasset deg og din hud. Alle produktene utfyller hverandre og bidrar til et optimalt resultat. For at resultatet skal bli optimalt, er det viktig med jevnlig oppfølging på hvordan man skal tilrettelegge kremprogrammet. Men blir det gjort riktig, har det veldig bra effekt på både problemhud og urenheter, rynker og linjer. Huden får tilbake spenst, glød og klarhet.

Obagi forynger huden ved å stimulere til fornyet produksjon av kollagen og elastin. Det vil si at hudens styrke og elastisitet forbedres, og den naturlige aldringsprosessen reduseres. I tillegg åpnes tilstoppede porer, og blodsirkulasjon og væskebalanse forbedres. Resultatet blir en hud som både ser, føles og oppfører seg merkbart sunnere og friskere.

Obagi Nu-derm er ett hudforbedrende kremprogram som hjelper deg dersom du har problemer med:
  • Rynker og fine linjer
  • Redusert spenst og elastisitet
  • Store porer
  • Kviser og arr
  • Ujevn og grå hudtone
  • Ujevn hudoverflate
  • Solskadet hud

Obagi Nu-derm kan brukes alene som et effektivt hudprogram, eller i kombinasjon med andre behandlinger som fillere, kjemisk peel, laserbehandlinger og kirurgiske inngrep. I tillegg til å forbedre hudkvaliteten, vil Obagi Nu-derm kunne bidra til raskere tilhelning etter et eventuelt kirurgisk inngrep på grunn av bedret blodsirkulasjon. Mange plastikkirurger anbefaler alltid Obagi Nu-derm før kirurgiske inngrep.

Bilde: Min pasient Tonje Røsnes, etter 18 uker på Obagi Nu-Derm. 

Personlige erfaringer:

Jeg har selv gått på Obagi Nu-Derm i flere år, å er en stor tilhenger av produktserien! Jeg har ikke bare blitt kvitt hudproblemer som pigmentflekker og acne, jeg holder også rynkene på avstand. Men en flott hud kommer ikke uten litt «arbeid». Det som er viktig å tenke på før man begynner på en Obagi Nu-Derm 18 ukers kur, er å forstå forskjellen på «vanlige» hudpleieprodukter og medisinske hudpleieprodukter. Medisinske hudpleieprodukter er reseptbelagte og dermed mye sterkere enn en vanlig hudkrem. Skal man forbedre en skadet eller ødelagt hud, må man bli kvitt den gamle huden. Derfor vil man gjennom en Obagi Nu-Derm kur være tørr og sår i huden, i tillegg til å flasse bort mye gammel hud.

Men ønsker man en grundig forandring av hudens kvalitet er Obagi Nu-derm virkelig å anbefale. Friskere og vakrere hud enn hos tilhengere av Obagi Nu-Derm skal man lete lenge etter! Ikke uten grunn at Obagi Nu-Derm er en stor favoritt blant Hollywoods kjendiser..

 Klem Silje:)

Du vil kanskje også like